کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

صنعت
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

۱۰حقیقت درباره گیاهخواری

منتشره شده در پنجشنبه ۷ آذر ۱۳۹۸

۱۰حقیقت درباره گیاهخواری

۱۰*قبلا به آن فیثاغورثی گفته می‌شد

گیاهخواری (وجترین) یک کلمه جدید است. این واژه در قرن نوزدهم به وجود آمد. قبل از آن، مردم برای رژیم غذایی بدون گوشت عبارت «فیثاغورثی» را به کار می‌بردند. و بله، این نامگذاری از فیثاغورث – ریاضیدان و ستاره شناس یونانی که قضیه فیثاغورث به نام اوست – می‌آید.فیثاغورث به دلایل سلامتی یا اخلاقی گوشت را کنار نگذاشت. در عوض، به دلیل اعتقادش بود که مردگان مانند حیوانات حلول می‌کنند. او فکر می‌کرد که کشتن و خوردن حیوانات مانند کشتن و خوردن انسان است. چه کسی می‌داند؟ آن حیوان می‌توانست یک خویشاوند مرده باشد.اعتقاد فیثاغورث به تناسخ، زمانی عجیب‌تر می‌شود که می‌فهمیم او واقعا یک فرد عملگرا بوده است. او همان فردی بود که کشف کرد ماه، نور خورشید را منعکس می‌کند و زمین گرد است. به هرحال، او آن‌قدر به تئوری تناسخ اعتقاد داشت که یک بار از زدن یک سگ دست برداشت زیرا فکر می‌کرد ناله‌های آن سگ شبیه به ناله‌های یک دوست است.فیثاغورث فقط نان، عسل و سبزیجات می‌خورد. بسیاری از پیروان او نیز گوشت را کنار گذاشته و رژیم غذایی او را پذیرفتند. فیثاغورث تلاش کرد که رژیم غذایی خود را به یونانی‌ها معرفی کند اما در این کار موفق نبود زیرا مصرف گوشت با فرهنگ آن‌ها گره خورده بود. چون یونانی‌ها معمولا افرادی که رژیم غذایی فیثاغورث را دنبال می‌کردند را مورد انتقاد قرار می‌دادند، پیروان او سعی می‌کردند رژیم خود را از مردم پنهان کنند.

۹*۴۸ درصد از این افراد در عرض یک سال به خوردن گوشت برمی‌گردند

مطالعه‌ای که توسط کمیته تحقیق انسانی ایالات متحده انجام شد نشان داد که ۸۴ درصد گیاهخواران امروزی، بعد از یک سال از شروع گیاهخواری، رژیم خود را کنار گذاشتند. شرکت کنندگان، ۱۱۰۰۰ گیاهخوار، گیاهخواران قبلی و افراد غیر گیاهخوار در ایالات متحده بودند.بر اساس مطالعه، ۸۸ درصد آمریکایی‌های بالای ۱۷ سال هیچ وقت گیاهخوار نشدند، ۱۰ درصد آن‌ها قبلا گیاهخوار بودند و ۲ درصد گیاهخوار هستند. به هرحال، فقط یک پنجم گیاهخواران در این مسیر ماندند. باقی آن‌ها دوباره به خوردن گوشت برگشتند. از این عدد، یک سوم افراد رژیم غذایی را بعد از سه ماه کنار گذاشتند و بقیه آن‌ها در کمتر از یک سال این کار را کردند.یک سوم گیاهخواران گفتند زمانی که با فردی که گوشت می‌خورد ارتباط داشتند، خوردن دوباره گوشت را شروع می‌کردند. دیگران به دلیل سلامتی، دلایل مالی یا دلایل اجتماعی به خوردن گوشت برگشتند. به هرحال، تمام گیاهخواران قبلی نسبت به قبل از گیاهخوار شدن، گوشت کمتری می‌خوردند.

۸*انواع مختلفی از گیاهخواران وجود دارد و بعضی از آن‌ها گوشت می‌خورند

گیاهخوار یک کلمه کلی برای افراد مختلفی است که ادعا می‌کنند یک رژیم غذایی گیاهی دارند و از گوشت پرهیز می‌کنند. ما می‌گوییم «ادعا» چون همه گیاهخواران از گوشت پرهیز نمی‌کنند – اگرچه همه آن‌ها یک رژیم غذایی گیاهی دارند.با وگان‌ها شروع می‌کنیم. این‌ها افرادی هستند که در زمان صحبت از گیاهخواری به ذهن ما می‌آیند – اگرچه این‌ها اقلیت هستند. وگانیزم شدیترین نوع گیاهخواری است. آن‌ها گوشت‌ و ماهی نمی‌خورند. این افراد محصولات حیوانی جانبی مانند عسل، شیر و تخم مرغ هم نمی‌خورند. این افراد از محصولاتی مانند ابریشم، چرم و پشم که از حیوانات به دست می‌آیند نیز پرهیز می‌کنند. گیاهخواران لاکتو تقریبا شبیه وگان‌ها هستند با این تفاوت که آن‌ها محصولات لبنی مانند پنیر و شیر را می‌خورند. گیاهخواران اوو نیز شبیه به وگان‌ها هستند اما تخم مرغ و دیگر محصولات تخم مرغ را می‌خورند. گیاهخواران لاکتو-اوو ترکیبی از این دو هستند. آن‌ها محصولات لبنی و تخم مرغ می‌خورند. اکثر گیاهخواران در این گروه قرار می‌گیرند. آن‌ها ضرورتا از مصرف محصولات حیوانی پرهیز نمی‌کنند.نیمه گیاهخواران هم هستند که مرغ می‌خورند، برخی از آن‌ها فقط ماهی و غذای دریایی می‌خورند (pescatarian) و فلکسیترین‌ها که برخی اوقات گوشت می‌خورند. بعضی افراد، فلکسیترین‌ها را گیاهخوار نمی‌دانند زیرا ایده اصلی گیاهخواری، نخوردن گوشت است.

۷*برخی گیاهخواران فقط گوشت کانگورو می‌خورند

گروه جدیدی از گیاهخواران در استرالیا پدید آمده‌اند. آن‌ها گیاهخوارانی هستند که فقط گوشت کانگورو می‌خورند. این افراد معمولا به دلایل اخلاقی خوردن گوشت را متوقف می‌کنند. گیاهخواران اخلاق‌گرا روش پرورش و ذبح حیوانات در مزارع را دوست ندارند.به هرحال، استرالیا کانگروهای وحشی بسیاری دارد. چون این کانگروها در مزارع پرورش نمی‌یابند، این گیاهخواران از خوردن آن‌ها احساس گناه نمی‌کنند. این افراد خوردن کانگرو را این‌گونه توجیه می‌کنند که کانگروها برای محیط زیست مفیدترند زیرا به اندازه گاو و گوسفندهایی که در مزارع پرورش داده می‌شوند، گاز متان که لایه ازون را نابود می‌کند را تولید نمی‌کنند.

۶*مردم معمولا به خاطر یکی از این دو دلیل گیاهخوار می‌شوند

مردم معمولا به دلایل اخلاقی یا سلامتی گیاهخوار می‌شوند. معنای توافقی خاصی که نشان دهنده گیاهخواری اخلاقی باشد وجود ندارد. اما اجازه دهید این‌گونه بگوییم: گیاهخواران اخلاقی به این مسئله اهمیت نمی‌دهند که خوردن گوشت برای‌شان مفید است یا مضر. آن‌ها معتقدند که حیوانات نباید برای غذای ما به کار بروند زیرا آن‌ها برای ارضای نیازهای ما به این دنیا نیامده‌اند.همان‌گونه که قبلا گفتیم، وگانیزم شدیدترین نوع گیاهخواری است. گیاهخواران اخلاقی معمولا در انتها، وگان می‌شوند. زیرا آن‌ها از استفاده از محصولات غیرخوراکی حیوانی پرهیز می‌کنند. آن‌ها معتقدند که حیوانات مانند انسان‌ها حقوقی دارند و کشتن حیوانات برای غذا یا دیگر محصولات نوعی تبعیض است.گیاهخواران سلامتی، افرادی هستند که به دلایل مربوط به سلامتی گیاهخوار شده‌اند. در اکثر موارد، آن‌ها فقط می‌خواهند وزن و یا کلسترول خود را پایین بیاورند. به همین دلیل است که اغلب بعضی محصولات حیوانی از جمله گوشت را می‌خورند و معمولا با استفاده از محصولات حیوانی غیر خوراکی مشکلی ندارند.برای توصیف بهتر گیاهخواران اخلاقی و سلامتی، آن ها را این‌گونه توصیف می‌کنیم. گیاهخواران سلامتی افرادی هستند که نخوردن گوشت به نفع‌شان است اما درمورد گیاهخوارن اخلاق‌گرا، این حیوانات هستند که سود می‌برند.

۵*گیاهخواران به کمبود ویتامین B12 مبتلا می‌شوند

گیاهخواران می‌توانند تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز خود را از رژیم غذایی گیاهی دریافت کنند به جز ویتامین B12 که در گوشت، ماهی، تخم مرغ و لبنیات وجود دارد. گیاهخواران می‌توانند این ویتامین را از غلات غنی شده با این ویتامین و مکمل‌ها دریافت کنند اما معمولا کفایت نمی‌کند. کمبود ویتامین B12 می‌تواند باعث افزایش تولید هموسیستئن و درنتیجه ایجاد افسردگی، خستگی، ضعف، تهوع، یبوست، بی‌خوابی، بیماری قلبی و سکته شود.افرادی که بیشتر با این خطرات مواجه می‌شوند وگان‌هایی هستند که هیچ گونه گوشت یا محصولات حیوانی مصرف نمی‌کنند. به هرحال، حتی گیاهخواران معمولی و افراد غیر گیاهخوار در معرض کمبود ویتامین B12 قرار دارند. یک مطالعه نشان داد که ۹۲ درصد وگان‌ها و ۶۷ درصد گیاهخواراان لاکتو- اوو به کمبود ویتامین B12 دچارند.

۴*یک سوم این افراد در هنگام مستی گوشت می‌خورند

به نظر می‌رسد که بسیاری از گیاهخواران در هنگام مستی با خوردن گوشت مشکلی ندارند. بر اساس یک مطالعه، یک سوم این افراد در هنگام مستی گوشت می‌خورند. این یک اتفاق یک باره نیست زیرا آن‌ها هر وقت مست باشند، گوشت می‌خورند.گوشتی که انتخاب می‌کنند کباب و برگر گوشت گوساله است البته که این افراد اعتراف کرده‌اند که گوشت مرغ نیز خورده‌اند. به هرحال، ۶۹ درصد این افراد هیچ وقت نگفته‌اند که گوشت خورده‌ و آن را به عنوان یک راز شخصی نگه داشته‌اند.

۳*میوه‌خوری، شکلی افراطی از گیاهخواری است

میوه‌خوری شکل دیگری از گیاهخواری و نوع کشنده‌ای از آن است. میوه‌خورها فقط میوه و شاید مغزها و دانه‌ها را می‌خورند. آن‌ها هیچ چیز دیگری نمی‌خورند. رژیم غذایی آن‌ها حاوی ۷۵-۵۰ درصد میوه است. باقی آن مغزها و دانه‌ها هستند.استیو جابز قبل از مرگ خود رژیم غذایی میوه گرفته بود. در ۲۰۱۳، اشتون کوچر برای بازی در فیلم جابز به عنوان موسس شرکت کامپیوتری اپل، همین رژیم غذایی را گرفت. کوچر دچار معده درد شده و دو روز قبل از فیلمبرداری، در بیمارستان بستری شد. معده درد او به دلیل مشکل پانکراس بود. جابز نیز به دلیل سرطان پانکراس درگذشت.میوه‌خوری کشنده است زیرا میوه تمام مواد مغذی مورد نیاز ما برای زنده ماندن را ندارند. گیاهخواران معمولی از جمله وگان‌ها رژیم غذایی بزرگ و گسترده‌ای دارند (به غیر از چیزهایی که می‌توانند ویتامین B1 مورد نیاز آن‌ها را تامین کنند). اما میوه‌خوارها میوه‌های محدودی برای خوردن دارند. با این‌که گوجه فرنگی، خیار و فلفل می‌خورند – که علی رغم سبزیجات بودن‌شان در گروه میوه‌ها قرار می‌گیرند – باز هم این اتفاق می‌افتد.رژیم غذایی بر پایه میوه، هم ناسالم بوده و هم نامتعادل است. میوه‌ها فاقد کلسیم، پروتئین و آهن هستند. نتیجه آن در افراد دنبال کننده این رژیم به شکل استخوان‌های ضعیف و مستعد شکستن نمود پیدا می‌کند.این افراد سیستم ایمنی ضعیف‌تری نیز دارند که آن‌ها را در برابر بیماری‌ها آسیب‌پذیر می‌کند. همچنین، افرادی که رژیم غذایی میوه دارند زمانی که میوه‌خوردن را ترک کنند، به احتمال زیاد چاق می‌شوند. بنابراین این رژیم، گزینه خوبی برای کاهش وزن نیست.

۲*چرا گیاهخواران و غیر گیاهخواران با هم کنار نمی‌آیند

این‌ها با هم برخوردهایی دارند زیرا غیرگیاهخواران، گیاهخواران و به ویژه وگان‌ها را اخلاق‌گرا می‌دانند. وگان‌ها معمولا گوشت‌خوارها و حتی برخی گیاه‌خواران را مورد انتقاد قرار می‌دهند. این مسئله در کمپین‌های تهاجمی ضدگوشت که راه می‌اندارند و پیام‌های بحث‌ برانگیزی که برای غیرگیاهخواران و برخی دیگر از گیاهخواران می‌فرستند مشخص است.اگرچه گیاهخواران متوجه این نیستند اما این کمپین‌های تهاجمی، تهدیدها و رفتارهای اخلاق‌گرایانه، گیاه‌خواران آینده را دلسرد می‌کند. برای مثال، گروه حمایت از حقوق حیوانات PETA در یک تبلیغ ادعا کرد که «گوشت دادن به بچه‌ها کودک آزاری محسوب می‌شود».

وگان‌ها گوشت‌خوارها را تهدید نیز کرده اند. آن‌ها خون مصنوعی را روی ویترین قصاب‌ها ریخته‌اند و یک بار پیام‌هایی منفی درمورد یک سرآشپز دادند که حاکی از این بود که گوشت مرده می خورد.وگان‌ها از تصویرهای گرافیکی درمورد حیوانات آزاردیده استفاده می‌کنند تا غیرگیاهخوارها و حتی برخی گیاهخوارها را از خوردن گوشت دلسرد و پشیمان کنند. این تصویرها معمولا نتیجه معکوس می‌دهند به ویژه درمیان افرادی که ممکن بود وگان شوند. آن‌ها آن‌قدر تحت تاثیر عکس‌‌ها قرار می‌گیرند که از چنین عکس‌هایی – و اطلاعات منفی همراه آن – در آینده خودداری می‌کنند.

۱*وگان‌ها از گیاهخواران بیشتر از غیر گیاهخواران تنفر دارند

گفتیم که گیاهخواران و غیرگیاهخواران معمولا با هم جور نمی‌شوند. به هرحال، گیاهخواران با همدیگر هم دوست نیستند. همان‌گونه که قبلا گفتیم، گیاهخواری یک عبارت کلی برای افراد مختلف است. وگانیزم شدیدترین شکل گیاهخواری است. وگان‌ها دوست ندارند ما حیوانات را بخوریم یا از محصولات و محصولات جانبی آن‌ها استفاده کنیم.به هرحال، گیاهخواران دیگر این تفکر را ندارند. برخی از آن‌ها گوشت می‌خورند و اکثر آن‌ها هیچ مشکلی با خوردن شیر و تخم مرغ و پوشیدن لباس‌های پشمی ندارند.وگان‌ها به این دلیل گیاهخواران دیگر را مورد انتقاد قرار می‌دهند. آن‌ها معتقدند که گیاهخواران تاثیر کمپین‌های ضد گوشت‌شان را از بین می‌برند. وگان‌ها معمولا غیرگیاهخوارن را بهتر از گیاهخوران تحمل می‌کنند.

مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *