مشخصات نان بربری
مشخصات نان بربری
نان سنتی مسطحی است که با آرد ستاره، آرد معمولی (سبوس گرفته ) و یا مخلوطی از این دو، آب، نمک،مخمر صنعتی و یا خمیرترش طی فرآیندهای تخمیر تهیه شده و پس از شکل دهی به صورت خاص خود برروی سطح داغ پخته می شود.
شکل ظاهری: نان بربری در حال حاضر به شکل بیضی به طول ۷۰ الی ۸۰ سانتی متر و عرض ۲۰ الی ۳۰ سانتی متر و به ضخامت ۳ الی ۳/۵ سانتی متر به صورت سنتی و ماشینی پخت می شود.
مواد لازم برای پخت نان بربری: آرد، آب، نمک، خمیر ترش، رومال . آرد به کار رفته برای این نوع نان آرد ستاره می باشد.
روش پخت نان بربری : ابتدا آرد و نمک و آب و خمیر ترش را مخلوط کرده و آن را به هم می زنند و می گذارند یک و نیم ساعت بماند(زمان استراحت بستگی به نوع آرد دارد ) برای پخت ا ین نوع نان ابتدا بایستی چانه هایی به وزن ۵۰۰ الی ۷۰۰ گرم تهیه کرده و پس از باز کردن و پهن کردن آنها به شکل بیضی در آورده روی آن را رومال می مالند و با ناخن خطوط عمیق در سراسر طول نان ایجاد می نماید و با دست یا پارو در تنور قرارمی دهند . وزن نان بدست آمده حدود ۴۰۰ الی ۶۰۰ گرم می با شد . مدت پخت برای نان در حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه می باشد . ابتدا نان ها را در قسمت پهلوی چپ تنور قرار می دهند و سپس به جلو می کشند تا نان به طور کامل پخته می شود.