بادام ماده غذایی کلسیم دار
بادام ماده غذایی کلسیم دار
نوعی میوه است، که درخت آن بومی ایران و کشورهای اطراف و آسیای مرکزی است، اما در مناطق بسیاری کشت میشود. در اصل بادام جزو مغزهای حقیقی به حساب نمیآید، بلکه از انواع شفت هاست که دارای یک پوسته بیرونی و یک پوشش درونی سخت است که دانه (مغز) در درون آن قرار میگیرد. ارتفاع درخت بادام ۴ تا ۱۰ متر است و قطر آن نیز میتواند به بیش از ۳۰ سانتیمتر برسد. نوع خودروی آن را که هستههای کوچک دارد اَرْژَن مینامند.
بزرگترین کشورهای تولیدکننده بادام در دنیا ایالات متحده آمریکا و اسپانیا هستند. ایران با تولید ۶٪ در رتبه پنجم تولیدکنندگان این میوه قرار دارد. ۴۹٪ دانه بادام را روغن تشکیل میدهد که ۶۲٪ آن اولئیک اسید غیر اشباع، ۲۴٪ لینولئیک اسید غیراشباع، و ۶٪ آن پالمیتیک اسید اشباع است. مقدار انرژی موجود در هر ۱۰۰ گرم مغز بادام، ۵۷۶ کیلوکالری است. بزرگترین بادامستان های دیم در ایران، در کوهسرخ و سرولایت خراسان رضوی قرار دارد.
اغلب افراد وقتی به دنبال بالا بردن جیرهی کلسیم بدنشان هستند، به آجیل و دانههای گیاهی فکر نمیکنند. بهتر است در این باره تجدید نظر کنید، چون نصف فنجان بادام خوشمزه حاوی ۱۸۳ میلیگرم کلسیم یا ۱۸٪ از ارزش توصیهشدهی روزانهی آن است. بادام علاوه بر تقویت استخوانها، به کاهش وزن، سلامت رودهی بزرگ و قلب نیز کمک میکند.
ارزش غذایی یک وعدهی معمولی (نصف فنجان): ۱۸۳ میلیگرم کلسیم (۱۸٪ ارزش روزانه (DV)) و ۴۱۲ کالری