کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

صنعت
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

نکاتی در مورد فواید مارچوبه

منتشره شده در چهارشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۸

نکاتی در مورد فواید مارچوبه

همه ما می دانیم میوه ها و سبزیجات، مواد غذایی فوق العاده پر خاصیتی هستند که بدن ما برای تامین مواد مغذی مورد نیاز خود و همچنین پیشگیری، کنترل و درمان بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت نوع ۲، چاقی، بیماری های قلبی، برخی سرطان ها و کاهش کلی مرگ و میر به آن ها نیاز دارد.یکی از این سبزیجات خارق العاده مارچوبه است که میخوایم  نکاتی در مورد فواید مارچوبه براتون بگیم. خواص مارچوبه و فواید جادویی آن شامل لیست بلند بالایی است که بی شک نمی توان تنها در یک مطلب به بیان همه آن ها پرداخت. این سبزی پر خاصیت منبع خوب فولات، ویتامین K، آهن و فیبر است، این مواد مغذی به سلامت قلب کمک کرده، از پوکی استخوان پیشگیری می کنند و برای سلامت زنان باردار و جنین ضروری می باشند.مارچوبه جزو مواد غذایی کم کالری نیز محسوب می شود، به طوری که در هر ۱ فنجان مارچوبه کمتر از ۳۰ کالری انرژی وجود دارد و به همین دلیل مصرف آن برای افرادی که نگران اضافه وزن هستند یا از چاقی رنج می برند می تواند مفید باشد.

نکاتی در مورد فواید مارچوبه
Asparagus

در ادامه به تفصیل به بررسی ۶ خاصیت بی نظیر مارچوبه می پردازیم:

  • دوران بارداری و رشد بهتر جنین: همان طور که گفتیم مارچوبه یکی از بهترین منابع طبیعی فولات است، مصرف این ماده برای دوره هایی از زندگی انسان که رشد، سریع تر انجام می شود از جمله دوران جنینی، شیرخوارگی و دوران بلوغ حیاتی می باشد.به همین دلیل مصرف مکمل های اسید فولیک در دوران بارداری توصیه می شود زیرا از سقط جنین جلوگیری کرده و مانع بروز نقص لوله عصبی در جنین می شود. ناگفته نماند سطح فولات بدن پدر نوزاد قبل از بارداری خانم ها نیز در این مسئله تاثیرگذار است.تحقیقات حیوانی نشان داده نوزاد موش های نر که دچار کمبود فولات هستند ۳۰ درصد بیشتر دچار نقص هنگام تولد می شوند.
  • پیشگیری و درمان افسردگی: اگر روحیه خوبی ندارید و احساس افسردگی می کنید از مصرف مارچوبه غافل نشوید زیرا این سبزی جادویی به دلیل فولات موجود در آن از افزایش بیش از حد ماده هموسیستئین – از عوامل بروز افسردگی – پیشگیری می کند.هموسیستئین باعث اختلال در تولید هورمون های سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین می شود، این هورمون ها به تنظیم خلق و خو، خواب و اشتها کمک می کنند و برای بهبود روحیه، شادی و جلوگیری از بروز علائم افسردگی ضروری می باشند.
  • سلامت قلب:هموسیستئین زیاد علاوه بر ایجاد افسردگی، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری را نیز افزایش می دهد و فرد ممکن است بیشتر دچار سکته مغزی شود، به همین دلیل مصرف مارچوبه با کمک به حفظ سطح ایمن هموسیستئین از سلامت قلب نیز محافظت می کند.
  • پوکی استخوان:آیا می دانستید تنها ۱ فنجان مارچوبه تقریبا نیمی از ویتامین K مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند؟ ویتامین K به بهبود جذب کلسیم کمک کرده و مقدار کلسیم دفع شده از طریق ادرار را کاهش می دهد، به همین دلیل این ویتامین به عنوان یکی از مواد مغذی ضروری برای سلامت استخوان ها محسوب می شود.
    با این وجود فواید مارچوبه برای استخوان ها تنها به علت ویتامین K فراوان موجود در آن نیست بلکه این سبزی منبع خوب آهن نیز می باشد که به استخوان ها و مفاصل کمک می کند که قوی و الاستیک باقی بمانند.
  • سرطان: خاصیت ضد سرطانی مارچوبه نیز از خواص جادویی فولات موجود در آن سرچشمه می گیرد زیرا کمبود این ماده در بدن خطر ابتلا به سرطان سینه در خانم ها را افزایش می دهد، همچنین مصرف کافی آن می تواند از بدن در برابر سرطان هایی همچون سرطان روده بزرگ، معده، لوزالمعده و سرطان دهانه رحم محافظت کند.
  • هضم:یبوست از مشکلات شایع گوارشی است و مارچوبه به دلیل فیبر فراوان و آب موجود در آن حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارشی را بهبود بخشیده و به درمان یبوست و دفع بهتر سموم از طریق صفرا و مدفوع کمک می کند.همان طور که قبلا اشاره کردیم مصرف مارچوبه برای پیشگیری از ابتلا به سرطان روده نیز مفید است، علاوه بر این فیبر به دلیل خاصیت ضد التهابی خطر ابتلا به بیماری های التهابی همچون بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و چاقی را کاهش می دهد.

    مضرات مارچوبه چیست؟

با وجود همه خواصی که برای مارچوبه ذکر کردیم مصرف بیش از حد این سبزی نیز مانند هر ماده غذایی دیگر ممکن است باعث عدم تعادل مواد مغذی بدن شده و خطر بروز برخی مشکلات سلامتی را افزایش دهد.به عنوان مثال افرادی که داروهای رقیق کننده خون مانند کومادین یا وارفارین مصرف می کنند نباید به طور ناگهانی مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین K را افزایش یا کاهش دهند، افزایش ویتامین K در بدن می تواند با داروهای رقیق کننده تداخل داشته باشد و از آن جا که مارچوبه منبع خوب این ماده مغذی است این افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند.

مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *