کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

صنعت و صنایع
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

Contre-jourعکاسی  یا ضد نور – سیلوئت

منتشره شده در چهارشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۸

Contre-jourعکاسی  یا ضد نور – سیلوئت

ضد نور یا سایه‌نما یا سیلوئت (به فرانسوی: Silhouette) تکنیکی در عکاسی است که در آن، منبع نور در پشت سوژه قرار دارد و در قوی‌ترین حالت به دلیل تندی نور، سایه‌ای از سوژه بر روی عکس ایجاد می‌شود. زیباترین حالت زمانی پیش می‌آید که خورشید در حال طلوع یا غروب است و پس‌زمینه به رنگ نارنجی یا زرد مشخص می‌شود.در عکاسی ضد نور به دلیل استفاده از شدت نور پس زمینه، سوژه‌ها در شکل محیطی خود و در تضاد یا کنتراست با نور دیده می‌شوند و همین امر باعث تأکید بر فرم و شکل کلی سوژه می‌شود. به هر میزان که نور از سوژه عبور کند باعث ایجاد درجات یا تونالیته از دمای رنگ تصویر شده و با جذب هر چه بیشتر نور توسط سوژه رنگ آن به سیاه متمایل خواهد شد.

در گرافیک نیز به تصاویر مسطح اجسام که از هیچ بافت و خطی تشکیل نشده‌است و شی را فقط بوسیله خطوط محیطی آن می‌توان تشخیص داد ضد نور یا نیمرخ می‌گویند.عکاسی ضد نور یکی از روش‌های انتقال اندوه، احساس و حالت‌های عاطفی به بیننده‌است. ممکن است بیننده با دیدن این نوع عکس‌ها به درک درست و واضحی از سوژه نرسد، اما بخش تیره و سیاه تصویر باعث شکل‌گیری قدرت تخیل بیننده می‌شود.مهم‌ترین نکته در عکاسی ضد نور قرار دادن سوژه در مقابل یک منبع نور عظیم و تنظیم میزان نوردهی دوربین بر اساس روشن‌ترین بخش تصویر (پس زمینه) است. میزان نوردهی دوربین باید بر اساس روشن‌ترین بخش پس زمینه و نه سوژه تنظیم شده باشد. با رعایت این اصل اولیه، سوژهٔ موردنظر به دلیل نبود نور کافی حتی اگر به‌طور کامل سیاه نشود بسیار تیره یا به اصطلاح آندر اکسپوزد (under exposed) –حداقل نوردهی- خواهد شد.

کنتره-ژور به زبان فرانسوی به معنای «ضد نور روز» است و به عکس هایی اطلاق می شود که در آنها دوربین مستقیما در مقابل منبع نور قرار می گیرد. اگر نورسنجی را بر اساس پس زمینه نورانی انجام دهید، سوژه شما تاریک و یا حتی در مواردی کاملا سیلوئت (سیاه) خواهد شد (مانند مثالی که تدارک دیده ایم). اگر نورسنجی را بر اساس سوژه انجام دهید، پس زمینه بیش از حد روشن شده (overexposed) و شاید نوری حاشیه ای (rim-light) در اطراف سوژه ایجاد شود که می تواند در عکاسی پرتره حالت زیبایی ایجاد کند. (به حرف R در این مطلب مراجعه کنید.)

  • امکانات ویژه مورد نیاز:

امکانات خاصی مورد نیاز نیست.

  • روش کار:

در هنگام عکاسی در طلوع یا غروب دنبال اجسامی بگردید که مناسب برای سیلوئت هستند (شکل آن ها جالب شود، چون رنگ سیاه خواهد شد و شکل خودش را نشان می دهد). سیلوئت ها با تاکید بر روی خطوط و اشکال به جای بافت و جزئیات، عکس های گرافیکی ایجاد می کنند.

برچسب ها : ،
مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *