...
کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

مشاغل صنعت و صنایع ایران
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

فرشی به قدمت تاریخ ایران

منتشره شده در شنبه ۹ فروردین ۱۳۹۹

فرشی به قدمت تاریخ ایران

فرشی به قدمت تاریخ ایران
A carpet dating back to Iranian history

همه ما میدونیم که فرش یاق الی ایران خیلی مورد توجه همه بوده و قدمت زیادی داشته. در دوران هنرستان شنیدم اولین قالی در ایران بافته شده و الانم هنوز هستش و توی موزه های خارج از کشور نگهداری میشه. این فرش به پازیریک معروف و با نقش اصیل هخامنشی بافته شده.امروز میخوایم درمورد فرشی به قدمت تاریخ ایرن براتون حرف بزنیم ولی اشتباه نکنین در مورد فرش پازیریک نیست، فرشی که ما امروز میخوایم در موردش براتون بگیم فرش شیخ صفی و هنر دست هنرمندان اردبیلی و قدمت زیادی داره.

این قالی در جهان خیلی مهم و با ارزش و دلیل اهمیتش هم بخار قدمت و زیبایی و دلیل اصلیش هم بخاطر بیان یه دوران تاریخی ایران.این قالی دو لنگه داره و به اصطلاح دو جفت که در حال حاضر هیچکدومش توی ایران نیست و یکی از اونها توی موزه ویکتوریا و البرت لندن و یکی دیگش توی موزه لس آنجلس.این قالی جز آثار برگزیده هنری جهان شده و همش بخاطر طرح و بافت بی نظیری که داره.این قالی هسته مرکزی قالیهای ترنج دان.

بافت این قالی و آغاز سرنوشت این قالی به زمان صفویه و به دوره شاه طهمسب برمیگرده که دستور میده بای آرامگاه جدش قالی ببافن.این قالی سند تاریخی داره یعنی دارای امضا و تاریخ و تاریخ بافتش در سال ۹۱۸ خورشیدی یعنی رد سیزدهمین سالی که شاه طهماسب پادشاهی میکرده بافته شه است. این قالی تار و پ.دش از ابریشم و گره هایی که این فرش را ایجاد گرده جزء گره های فارسی.این قالی چون برای یه مکان مقدس بوده از نقش و نگار جانور و انسان برای نقشش استفاده نکرد و طرح ارم داره.

داستان این قالی ها به این صورت که سال ۱۸۴۳ دو نفر انگلیسی از آرامگاه شیخ صفی دیدن کردند و این فرشها را دیدند .چند سال بع از این دیدار در اردبیل زلزله امد و برای مرمت و بازسازی این ارامگاه نیاز به پول اشتن برای همین تصمیم گرفتند فرشها را بفروشند و کمپانی زیگلر این فرشها را خرید  تکهای جدا شده اون را بهم وصل کرد. این دو فرش ییک بزرگتر بود و یکی دیگه بون حاشیه و کوچیکتر.چند سال بعد اینفرش را برای فروش گذشتند و فرش بزرگتر را یه فرد انگلیسی بنام ویلیام موریس خریداری کرد و اینجوری شد که موزه ویکتوری و آلبرت لندن صاحب این فرش شد.

شاید بگین چرا بهش میگن قالی اردبیل.علتش کاملا مشخص و بخاطر اینه که این قالی از مسجدی که در مصلی اردبیل که محلدفن شاه اسماعیل و جدش شیخ صفی الدین بوده بدست اومده.

این قالی یه سری مشخصه داره بزارین رتون بگم تا اگه گذرتون به لندن افتاد حتما برای دیدن این قالی برین و بدونین مشخصات این قالی چیه :

  1. در این قالی نهایت زیبایی و ظرافت را میتونین ببینین و این دو خصیصه جزء آثار هنری ایرانی.
  2. تار ابریشم و گره از پشم و ۱۰ رنگ  داره.
  3. تاریخ اتمام قالی در انتهاش اومده حتی مشخص که در کاشان بافته شده.
  4. بیشتر در بافتش از پشم استفاه کردند تا ابریشم و همه رنگهاش از مواد طبیعی ایجاد شده.
  5. ۱۰ قالی باف داشته.
مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.