۱۱مواد غذایی مفید با تصور مضر بودن
۱۱مواد غذایی مفید با تصور مضر بودن
- گلوتن
اگرچه ممکن است تعداد زیادی از دوستان شما مصرف گلوتن را کنار گذاشته باشند، اما میتوان آن را جزو مواد غذایی مفید برای سلامتی دانست. آیا نخوردن گلوتن فایدهای برای ما دارد که خوردنش، آن را از ما دریغ میکند؟

گلوتن پروتئینی است که اغلب در گندم و جو و یافت میشود. بر اساس گفتههای بنیاد بیماری سلیاک، تنها یک درصد از مردم کل دنیا به این بیماری مبتلا هستند. بیماران مبتلا به سلیاک، دارای یک اختلال خودایمنی روده باریک با زمینه ارثی هستند و خوردن مواد غذایی دارای گلوتن شدیدا سیستم بدنی آنها را به هم میریزد. برای ۹۹ درصد دیگر مردم، خوردن مواد غذایی حاوی گلوتن، در کنار لذتبخش بودن سلامتی را به ارمغان خواهد آورد.
- تخم مرغ
حجم انبوه کلسترول تخم مرغ سبب شده تا بسیاری از مردم آن را از برنامه غذایی خود کنار بگذارند تا به این وسیله از ورود چربی اضافی به خون و بیماریهای ناشی از آن جلوگیری کنند.اگرچه کلسترول تخم مرغ واقعا بالا بوده و خوردن هر کدام چیزی حدود ۱۸۵ میلیگرم کلسترول دارد، اما خوردن آن به معنی وارد کردن حجم بالایی از کلسترول و چربی به خون نیست.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته بر روی دستهای از خرگوشها مشخص شد بخش کمی از کلستزول تخم مرغ به خون وارد میشود. بقیه این کلسترول، انرژی زیادی را برایتان به ارمغان خواهد آورد.
- کافئین
به عقیده برخی از افراد، کافئین برای سلامتی مضر بوده و خوردن آن از رشد بدن جلوگیری میکند. واقعیت این است که کافئین یکی از مواد غذایی مفید برای بدن است و باید آن را به صورت کنترل شده مصرف کرد.

بر اساس گفتههای کلینیک مایو به عنوان یک مرکز تحقیقاتی شناخته شده، افراد بزرگسال میتوانند با خیال راحت تا سقف روزانه ۴۰۰ میلیگرم کافئین مصرف کنند. گفتنی است نوشیدن یک فنچان قهوه خوب، برابر با دریافت ۹۰ تا ۱۲۰ میلیگرم کافئین است. به این ترتیب، شما مجاز هستید بدون دغدغه خاصی تا روزی سه یا چهار لیوان قهوه ناب نوش جان کنید! حتما به نوع قهوهای که مصرف میکنید توجه داشته باشید، چرا که برخی از انواع آنها کافئین بسیار بالایی دارند. با نوشیدن ۳۷۵ میلیلیتر قهوه استارباکس حدود ۲۶۰ میلیگرم کافئین دریافت میکنید. این حجم تقریبا بین دو فنچان قهوه تقسیم شده و سبب حفظ تعادل میشود.
- آب گازدار
مدت زیادی است آبهای گازدار با طعمهای گوناگون همچون نارگیل و یا هندوانه، در یخچال بیشتر مغازهها و فروشگاههای بزرگ دیده میشوند. بسیاری از افراد نگران این هستند که با وارد کردن گاز این نوشیدنیها به بدن، سنگ کلیه گرفته و همچنین با دور کردن کلسیم از استخوانهای خود، سرعت پوک شدن آنها را زیاد میکنند. خراب شدن مینای دندان از دیگر تصوراتی است که سبب میشود مردم از آبهای گازدار دوری کنند.بر اساس گفتتههای جنیفر مک دانیل (Jennifer McDaniel) به عنوان یک متخصص تغذیه و رژیمهای ورزشی، جوش زنندههایی که در آبهای گازدار مشاهده میکنید، همانند آب ساده برای بدن مفید هستند. آبهای گازدار با حل کردن دی اکسید کربن در آب تولید شده و سبب ایجاد کربنیک اسید میشوند. در فرآیند تولید این آبها به عنوان دستهای تقریبا جدید از مواد غذایی مفید ، تنها برخی جوش زنندهها اضافه شده و خبری از افزودن شکر، کالری و یا کافئین نیست. آب تونیک، کلاب سودا و آب معدنی را باید از انواع دیگر آبهای گازدار دانست که دارای مواد اضافی همچون سودیم، ویتامینهای مختلف و شیرینکننده دارند. فراموش نکنید این موارد درباره تمامی آبهای گازدار صدق نمیکند، پس برند خوبی را انتخاب کرده و مندرجات روی شیشه را حتما پیش از خرید به خوبی بخوانید.
