۵ ویتامین برای لاغری
۵ ویتامین برای لاغری
ویتامینها ترکیبات آلی هستند که تقریباً برای هر فرآیند متابولیکی در بدن موردنیاز هستند. برخی ویتامینها سوختوساز بدن را افزایش میدهند و برخی کمک به تولید اسیدآمینه، سوزاندن چربی و تقویت ماهیچههای عضلانی میکنند و بعضی برای تبدیل مواد غذایی به سوخت سلولی ضروری هستند.
لاغر شدن آسان نیست اما دریافت کافی از بعضی ویتامینها میتواند به سوختوساز بدن کمک کند.
- ویتامینهای گروهB
ویتامینهای گروه B در مجموع ۸ ویتامین بوده و شامل موارد زیر هستند:
- تیامین (B1)
- ریبوفلاوین (B2)
- نیاسین (B3)
- اسید پانتوتنیک (B5)
- پیریدوکسین (B6)
- بیوتین (B7)
- اسید فولیک (B9)
- کوبالامین (B12)
این ویتامینها برای جلوگیری از اشتها، افزایش سطح انرژی و متابولیسم کربوهیدراتها، چربیها و پروتئین مفید هستند. بسیاری از ویتامینهای B، ازجمله تیامین، ریبوفلاوین و اسید پانتوتنیک، به ساختار آنزیمها و ترکیبات دیگر که تجزیه کننده مواد مغذی هستند، کمک میکنند.
منابع خوب غذایی برای تأمین ویتامین های گروه B
- غلات سبوس دار (برنج قهوهای، جو، ارزن)
- گوشت (گوشت قرمز، مرغ، ماهی)
- تخممرغ و محصولات لبنی (شیر، پنیر)
- حبوبات (لوبیا، عدس)
- دانهها و آجیل (تخمه آفتابگردان، بادام)
- سبزیجات برگ دار (کلم بروکلی، اسفناج)
- میوهها (میوههای خانواده مرکبات، آووکادو، موز)
- ویتامینC
وقتی صحبت از ویتامین برای لاغری میشود، شاید وجود ویتامین C در این بین برای شما عجیب باشد. اغلب، ویتامین C را برای کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا میشناسیم اما این ویتامین در افزایش اکسیداسیون چربیها نیز مؤثر است و کاهش مقدار این ویتامین در بدن مانع کاهش وزن و چربی بدن میشود.در مطالعهای نشان داده شده است که مصرف ویتامین C ممکن است در طی ورزش، به افزایش سوختوساز بدن کمک کرده و متابولیسم چربیها را، تا ۳۰ درصد افزایش دهد.
برای افزایش ویتامین C در بدن، از میوههای مرکبات، کلم بروکلی، گوجهفرنگی، فلفل، اسفناج و انواع توتها استفاده کنید.بر اساس یک مطالعه که در سال ۲۰۰۵ در مجله کالج تغذیه آمریکا منتشرشده، افرادی که در این مطالعه اضافهوزن داشتند سطح پایینتری از ویتامین C را در بدن داشتند.
منابع غذایی ویتامین C
- خانواده مرکبات مثل پرتقال، گریپفروت، نارنج و …
- فلفل دلمهای سبز و قرمز
- انواع توتها ازجمله توتفرنگی
- کلم بروکلی و گلکلم
- کیوی
- کاهو
- گوجهفرنگی
- طالبی
- آناناس
اگر کمبود ویتامین C دارید، مصرف یکی از این منابع غذایی بهترین راه برای افزایش آن در بدن است چون در بدن بهتر جذب میشوند.این ویتامین نیز، محلول در آب بوده و باید بهطور مداوم دریافت شود و اضافی آن از بدن دفع شده و ذخیره نمیگردد.