کینوآ
کینوآ
کینو-آ گیاهی است که به خاطر دانههای خوراکیاش کاشته میشود. جزو غلات نیست و به خانواده اسفناج شباهت دارد. این گیاه در آمریکای جنوبی میروید و نحوه طبخ دانههای آن مشابه برنج است.کینوآ گیاه بومی کوههای آند در بولیوی، شیلی و پرو، بسیار خوش هضم و منبع غنی از پروتئین، آهن، فسفر، انواع ویتامینها و امگا۳ است. این گیاه قدمتی بیش از پنجهزار سال دارد و اکنون نیز در آمریکای جنوبی در سطح وسیعی در حال کشت است. در دهه اخیر کینوآ به عنوان یکی از «دانههای باستانی» و جایگزین سالمتر و جذابتر گندم در کشورهای غربی شناخته شدهاست.گیاه کینوآ، گیاهی مقاوم به شرایط کمآبی و شوری است. میزان برداشت آن در هکتار با توجه به شرایط کشت دو تا شش تن میباشد.
۱ فنجان کینوآ شامل ۷۷۷ میلیگرم فسفر است (۷۸٪ از نیاز روزانهی بدن به فسفر)کینوآ همچنین دارای فیبر نامحلول است که میتواند باعث القاء حس سیری شود و در نهایت به کاهش وزن کمک کند. این مادهی خوراکی حاوی مادهی مغذی دیگری هم است به نان لوکاسین که ثابت شده مزایای باور نکردنی در درمان سرطان دارد.
چگونه این مواد غذایی حاوی فسفر را در رژیم غذاییمان قرار بدهیم؟
احتمالا جالبترین راه برای مصرف دانههای کینوآ این است که بارهای انرژی با آنها آماده کنید. شما میتوانید دو فنجان از آن را با آرد گندم کامل و آجیل و میوه ای خشک و شکلات ترکیب کنید. ترکیب را در دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا خوراکی مقویتان آماده شود.