کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

صنعت و صنایع
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

کنسرو ذرت

منتشره شده در چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
کنسرو ذرت

ذرت یکی از پر مصرف‌ترین و پر طرفدارترین غلات در بین مردم جهان است. این غلات به شیوه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. کبابی، پخته، به شکل پاپ کورن، آرد ذرت، روغن ذرت و کنسرو ذرت از دیگر اشکالی است که شما می‌توانید آن را مصرف کنید و در هر فصلی به مدت طولانی (با توجه به تاریخ انقضای روی قوطی کنسرو) از آن نگهداری کنید.

 

  • پیشینه ذرت

ذرت یا جواری یکی از غلات مهم است. منشأ آن قاره آمریکا بوده است و پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب می‌شود و سرشار از کالری است.ذرت تا قبل از سال ۱۴۹۲ میلادی (سال کشف آمریکا) در قاره آسیا، اروپا و آفریقا به‌عنوان یک گیاه زراعی شناخته‌شده نبود. اما این گیاه را از قرن‌ها پیش در آمریکای مرکزی می‌شناختند و توسط مردم سرخ‌ پوست آمریکا کشت می‌شد. به همین سبب نام لاتین ذرت از یکی از طوایف سرخ‌پوست بنام Marisi Mahig گرفته ‌شده است.نام این گیاه در زبان انگلیسی Maize یا corn و در زبان عربی ذرت و بلال است. در فرهنگ دهخدا آمده: نام فارسی این گیاه در گویش خراسانی “جواری” است ولی واژه عربی آن، ذرت است. فرهنگ معین هم “جواری” را برابر با “ذرت” و “بلال” معرفی کرده است.

  • ترکیبات ذرت

ذرت مانند سیب‌زمینی یکی از سبزیجات نشاسته‌ای است و در بسیاری از کشورها یکی از منابع اصلی تأمین‌کننده غلات کامل است و ازجمله منابع اصلی نشاسته در رژیم غذایی آن‌ها است که بخش اعظمی از انرژی روزانه‌ افراد را تأمین می‌کند.بزرگ‌ترین کشورهای کشت کننده ذرت آمریکا، چین، برزیل، مکزیک و اندونزی است. ذرت ازنظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.معمولاً شما ذرت را با رنگ زرد می‌شناسید اما جالب است بدانید که ذرت در رنگ‌های مختلف، نارنجی، قرمز، بنفش، آبی، سفید و سیاه موجود است.این غلات سرشار از فیبر و مواد معدنی و همچنین انواع ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ هاست. انواع ذرت: ذرت دندان‌اسبی، ذرت بلوری، ذرت آردی، ذرت پاپ کورن، ذرت غلاف دار، ذرت مومی و ذرت شیرین است.

ذرت همچون سایر غلات از کربوهیدرات‌ها تشکیل‌شده است. بیش از ۲۸ تا ۸۰ درصد از وزن خشک ذرت را نشاسته تشکیل می‌دهد. در این نوع ذرت درصد بسیار کمی نیز قند وجود دارد؛ اما در ذرت شیرین میزان نشاسته کمتر و در عوض میزان قند آن زیاد است.این قند از نوع ساکارز است و تأثیر نامطلوبی بر قند خون نمی‌گذارد. ذرت دارای مقادیر زیادی فیبر است. البته در انواع مختلف ذرت این فیبر متفاوت است اما معمولاً بین ۹ تا ۱۵ درصد است.ذرت منبع متوسطی از پروتئین است و میزان آن بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است. پروتئین ذرت “زئین” نام دارد و جزو پروتئین‌های مفید نیست؛ چون فاقد برخی آمینو اسیدهای ضروری است. بنابراین برای دریافت پروتئین از ذرت خیلی امیدوار نباشید.ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در ذرت نیز بسته به نوع آن متفاوت است؛ اما پاپ کورن سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامین‌هاست.پاپ کورن می‌تواند منبع تأمین‌کننده فسفر، منیزیم، روی، مس و منگنز، بخصوص برای کودکان باشد زیرا اغلب آن‌ها به این خوراکی علاقه زیادی دارند. ذرت شیرین حاوی، پنتوتنیک اسید، فولات، ویتامین ب ۶، نیاسین و پتاسیم است.

مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *