کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

صنعت
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

کارتن سازی

منتشره شده در یکشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۰

کارتن سازی مانند صنایع غذایی، کشاورزی و غیره یکی از صنایع مهم و بزرگ به حساب می آید در گذشته به دلیل نبود تکنولوژی، کارتن سازهای کمتری در کشور وجود داشت اما امروزه شرکت های تولید کننده کارتن زیادی در کشور ایجاد شده اند و از طرفی در بازار مصرف کننده نیز از این محصول بسته بندی استقبال زیادی شده است. در این مقاله تصمیم داریم به معرفی مراحل کارتن سازی و دستگاه های کارتن سازی به پردازیم اما ابتدا بیایید با کارتن و اهمیت آن بیشتر آشنا شویم.

کارتن ها یکی از محصولات اصلی صنعت بسته بندی هستند. در دنیای امروز بسیاری از تولید کنندگان از کارتن به عنوان یک بسته بندی لوکس و مقاوم برای محصولات خود استفاده می کنند. کارتن از سه لایه کاغذ ساخته می شود که دو لایه رویی و زیری آن کاغذ صاف یا کاغذ لاینر است و برای لایه میانی آن از کاغذ کنگره دار یا اصطلاحا کاغذ فلوتینگ استفاده می شود.کارتن ها از نظر چاپ به دو نوع چاپ فلسکو (چاپ روی کارتن) و کارتن های لمینتی تقسیم می شوند.

نکته : کاغذ فلوتینگ یا کاغذ کنگره دار یک نوع کاغذ محکم و ضخیم است که از خشک کردن خمیر قهوه ای به دست می آید. بد نیست بدانید که خمیر قهوه ای نیز به وسیله ضایعات کشاورزی تحت شرایط خاصی تولید می شود.

تفاوت تولید کارتن های چاپی با کارتن لمینتی

در تولید کارتن های چاپی یا معمولی ابتدا با توجه به محصولی که قرار است بسته بندی شود اندازه کارتن مشخص می شود سپس همزمان با تولید کارتن، دستگاه فلسکو طرح مورد نظر را بر روی کارتن چاپ می کند. در نظر داشته باشید اگر کارتن شکل ساده ای داشته باشد به وسیله دستگاه تولید می شود اما اگر کارتن دارای شکل خاصی بود باید قالب دایکاتی یا قلب روتاری تهیه شود و توسط آنها کارتن تولید شود.

اما در تولید کارتن لمینتی ابتدا طرح مورد نظر توسط دستگاه چاپ افست بر روی مقوا چاپ می شود سپس پوستر یا همان مقوای چاپ شده توسط چسب سیلیکات بر روی کارتن چسبانده می شود. بعد از اتمام این مراحل فرآیند کارتن سازی شروع می شود. به تکنیک چسباندن مقوای چاپ شده بر روی کارتن لمینت گفته می شود.

دقت داشته باشید کارتن های چاپی نسبت به کارتن های لمینتی از کیفیت چاپ و استحکام کمتری برخوردار هستند.

آشنایی با مراحل کارتن سازی

اولین چیزی که در نگاه اول توجه مشتری را به خود جلب می کند بسته بندی محصول است که نقش ویژه ای در فروش یک محصول دارد. ممکن است یک محصولی از کیفیت بالایی برخوردار باشد اما به دلیل بسته بندی نامناسب آن نسبت به محصولی که کیفیت پایینی دارد اما از یک بسته بندی شیک و لوکسی برخوردار است فروش کمتری داشته باشد. به همین دلیل است که امروزه بسیاری از تولید کنندگان از کارتن به عنوان بسته بندی شیک و مدرن برای کالا های خود استفاده می کنند. اما بسته بندی کارتنی علاوه بر بازاریابی و فروش بر روی حفظ و نگهداری محصول، کاهش هزینه بسته بندی، مقاومت در برابر ضربه نیز موثر است. در این قسمت از مقاله تصمیم داریم شما را با نحوه تولید کارتن آشنا کنیم با ما همراه باشید .

مراحل کارتن سازی

 

  • مرحله اول

در اولین مرحله از مراحل کارتن سازی باید به نیاز مشتری و عملکرد های مورد انتظار از بسته بندی توجه داشت چرا که این عملکرد بسته بندی است که نوع و کیفیت کارتون را مشخص می کند. منظور از عملکرد بسته بندی عملکرد تکنیکی و حفاظتی، عملکرد اقتصادی یا مقرون به صرفه بودن، عملکرد تبلیغاتی، عملکرد اطلاع رسانی بسته بندی و فروش است. به عنوان مثال اگر نیاز به یک کارتن با چاپ فلسکو و با کیفیت بالاتر باشد در این صورت باید کنگره های کارتنی که تولید می شود ریز تر باشد و یا اگر قرار است محصول به خارج از کشور صادر شود باید از کارتن ۵ لایه با فلوتینگ یا کاغذ کنگره دار محکم تر استفاده کرد.

پس مهم است که قبل از طراحی و تولید کارتن با نیاز مشتری بیشتر آشنا شویم. پس از شفاف شدن مشخصات فنی، کیفی و ابعاد مورد نظر توسط مشتری نمونه اولیه کارتن تهیه می شود و پس از تایید نهایی توسط مشتری به طراحی روی بسته بندی مس پردازیم و بعد از آن وارد فرآیند تولید انبوه محصول بسته بندی می شویم. تولید کارتن در کارتن سازی فرایندهای به خصوصی دارد.

  • مرحله دوم

پس از تایید و گذراندن مرحله اول جزئیات به عنوان برنامه تولید محصول بسته بندی به واحد تولید ورق کارتن ارائه می شود تا این واحد ورق و مقوای مورد نیاز را تولید کند آن هم به این صورت که در بعضی از کارتن سازی ها از ضایعات کاغذ و در برخی دیگر از پالپ چوب برای تهیه خمیر کاغذ استفاده می کنند. از خمیر کاغذ برای تهیه کاغذ بسته بندی استفاده می شود و در ادامه سایزهای مورد نیاز بر روی آنها انجام می شود و در ادامه کار گنگره دار کردن و چسباندن کاغذ انجام می شود و بعد از آن از کارخانه کاغذ سازی به واحد تولید ورق و مقوای کارتن ارسال می شود.

بعد از این که ورق و مقوای کارتن از واحد تولید ورق کارتن تحویل گرفته شد با توجه به نوع کارتنی که مشتری سفارش داده است دستگاه مرتبط تعیین می شود تا مراحل تولید کارتن انجام شود. فرایند تولید کارتن می تواند در یک خط تولید پیوسته و یا به وسیله دستگاه مجزا انجام شود. فرآیند تولید کارتن معمولا ابتدا با فرآیند چاپ شروع می شود. البته در صورت امکان و با توجه به سفارش مشتری می توان از دستگاه لمینت به جای چاپ مستقیم بر روی کارتن استفاده کرد.

سپس پروسه های چاک و خط، برش دادن، دایکات کردن، لبه چسبانی و تا کردن ورق کارتن برای ساخت کارتن انجام می گیرد.

و در نهایت پس از آماده شدن، محصول سفارشی به آدرس خریدار بارگیری و ارسال می شود.

نکته : همانطور که مشخص است کاغذ بسته بندی اصلی ترین ماده در فرایند کارتن سازی است، بد نیست بدانید که این کاغذ از دو منبع پالپ چوب یا ضایعات کاغذ تولید می شود.

دستگاه های موردنیاز کارتن سازی

اکنون که با مراحل کارتن سازی آشنا شدید بهتر است دستگاه های مورد نیاز خط تولید کارتن سازی را نیز بشناسید. این دستگاه های کارتن سازی شامل موارد زیر می شود:

۱-دستگاه خط کش برش

۲-دستگاه چاپ یا چاپ فلکسو تک رنگ تا ۴ رنگ

۳- دستگاه دایکات (پینگ پنگی، فکی، روتاری)

۴- دستگاه چاک دستی (چاک زن کارتن)

۵- دستگاه لب چسب

۶- دستگاه لمینت دستی و لمینت اتومات۳/۴

۷-دستگاه تسمه کش

۸- دستگاه منگنه

۹- دستگاه چاپ نیمه اتومات یا تمام اتومات

مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *