خواص چای سبز
خواص چای سبز
نوعی چای است که از جوانهها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست میآید. در فرایند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت میپذیرد. چای سبز انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد. نوع ژاپنی آن به اوچا معروف است.
خواص دارویی و فواید: چای سبز را به دلیل داشتن موادی مانند کاتچین ضدسرطان و آنتیاکسیدان دارای خواص دارویی مفید میدانند، که نسبت به آنتیاکسیدانهای معروفی چون ویتامینهای C و E بسیار قویتر عمل میکند. (میزان کمتری کافئین دارد بین ۲۰ تا ۳۰، و کمتر مضر است) به تازگی علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران فراوانی یافتهاست. دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است. هرچند در مواردی توصیه و پیشنهاد مردم به یکدیگر عامل اصلی مصرف برخی مواد غذایی یا نوشیدنیها است. اما در مورد چای سبز علاوه بر توصیه دهان به دهان، پژوهشگران نیز خواص دارویی آن را تأیید کردهاند. نوشیدن روزانه ۳ تا ۴ فنجان چای سبز، مانع از ابتلا به بسیاری از بیماریها میشود. فهرست چند مورد از دلایل اصلی مصرف چای سبز از دیدگاه پژوهشگران به این شرح است:
چای سبز و سرطان؛چای سبز و بیماریهای قلبی؛چای سبز و جوانی؛پوست و چای سبز؛چای سبز و ترمیم زخم و سوختگی؛چای سبز و ورم مفاصل و غیره
چای سبز یکی از خوردنیهایی است که برای چربی سوزی بدن بسیار مفید است. مصرف معمولی چای سبز موجب کاهش وزن و افزایش چربی سوزی میشود. چای سبز برای لاغری طرفداران بسیاری دارد و به گفته محققان ماده خاصی به نام کاتچین که یک آنتیاکسیدان است، باعث بیشتر شدن سوختوساز و متابولیسم و به دنبال آن چربی سوزی میشود.