چاودار چیست
چاودار چیست
چاودار گیاهی از خانواده گندمیان است. بیشتر چاودارهای زراعی دیپلوئید بوده و انواع تتراپلوئید و دیپلوئید روزبلندشان نیز موجود میباشد. این گیاه دگرگشن بوده و مقاومترین غله نسبت به سرما است. در فرهنگ لغت دهخدا از این گیاه این گونه نام برده شدهاست: «چودار. چودر. ویبگ. گیاهی هرزه که در غلهزار روید و دانه آن چون گندمی لاغر و کشیده است.»و نیز در لغتنامه دکتر معین اینگونه یاد شدهاست: «گیاهی از نوع غلات که ارتفاعش تا دو متر هم میرسد.معروف به جو دو سر پرک
خصوصیات گیاهی
چاودار گیاهی است بسیار خودعقیم و بنابراین دگرگشن. اغلب چاودارهای زراعی دیپلوئید هستند ۲n=۱۴ و زراعت چاودارهای تتراپلوئید نیز در سطح محدودی در اروپا متداول است. چاودار زراعی یک گیاه یکساله دیپلوئید روزبلند میباشد.
سنبله
دارای سنبله دراز مرکب از سنبلکهاست (بلندتر و باریکتر از گندم) و روی هر سنبله فرعی ۳ گل وجود دارد.
ریشه
سیستم ریشهای چاودار بسیار انبوه و گستردهتر از گندم میباشد و به همین جهت از آب بهتر استفاده میکند.
ریشک
ریشک دراز نازک برسی گرد و زبر است.
ظاهر چاودار
چاودار از نظر شکل مابین گندم و یولاف است. رنگ کدر خاک آلود دارد. فاقد پوسته (هال) میباشد.
۱ فنجان چاودار حاوی ۶۳۲ میلیگرم فسفر است (۶۳٪ از نیاز روزانهی بدن به فسفر)چاودار همچنین غنی از منیزیم و آهن است، مواد مغذی که به مبارزه با خستگی کمک میکند. و روی موجود در چاودار باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
چگونه این مادهی خوراکی را در رژیم غذاییمان قرار بدهیم؟
شما میتوانید برای صبحانه پرک چاودار میل کنید یا از نان تهیه شده با چاودار استفاده کنید.