پولکی و انواع آن
پولکی و انواع آن
یکی از شیرینی جات معروف اصفهان، پولکی می باشد که به عنوان یک سوغات مخصوص اصفهان نیز شناخته شده است. بجز استان اصفهان، در استان های دیگری که از لحاظ شرایط آب و هوایی مشابه هستند نیز پولکی تولید می گردد.
در واقع پولکی نوعی آبنبات می باشد که به خاطر شباهت فراوان آن به سکه، در زمان قدیم به آبنبات پولکی معروف بوده است. ولی به مرور زمان این اصطلاح کوتاه شده و به پولکی تبدیل گردیده است. در این مقاله با ما همراه باشید. (نبات پایتخت )
پولکی نسبت به قند عوارض کمتری دارد و برای سلامتی دندان مضر نیست ، البته به شرط آنکه بولکی جویده نشود.پولکی میتواند انواع مختلفی داشته باشد. با طعم ها و رنگ های مختلف که افراد بنا بر سلیقه خود آن را نتخاب میکنند.معمولا آن را با چای مصرف نموده و باور عمومی بر این است که آسیب کمتری به دندانها وارد میآید (البته اگر جویده نشود) و به علت شیرینی کمتر، برای بدن کمزیانتر است.
پولکی از لحاظ علمی
شکر را به دمای ۱۶۰ درجه سیلسیوس می رسانند تا تیدیل به یک ماده پخته شود که در شرایط تحت فشار دمای فوق الذکر، این ماده جامد ورقه ای تولید می شود. که خاصیت ترد و شکننده دارد.
پولکی
یک مخلوط پخته شده از مواد متشکله، که تحت شرایط فشار محیط در دمای نزدیک به نقطه ذوب شکر (۱۶۰درجه سلسیوس) تهیه میگردد، این محصول به صورت جامد و ورقهای که دارای حالت تردی است تولید و عرضه میگردد.یادآوری: نقطه ذوب شکر ۱۸۶ درجه سلسیوس میباشد.