پخت لعاب روی سفال
پخت لعاب روی سفال
یک لعاب مرغوب باید در درجه حرارت کافی خشک شود.
به طوری که مواد کافی و آب موجود در لعاب کاملاً جذب شود.
ولی حرارت کوره نباید آنقدر زیاد باشد که در بافت لعاب تخلخل به وجود بیاورد.
از نظر فنی ممکن است این امر برای رس های مختلف متفاوت باشد ولی به طور کلی در مورد بیشتر خاک های رس صدق می کند.
لعاب روی سفال ماده ی چسبناکی نیست.
ولی پیش از پختن ظرف در کوره، در گل رس متخلخل نفوذ کرده موجب صیقلی شدن ظرف می شود.
لازم به ذکر است اگر پیش از لعاب کاری هرگونه ذراتی نظیر( گرد و غبار یا ذرات روغن و… ) به ظرف بچسبد ممکن است موجب ایجاد ترک یا شکاف در لایه ی لعابی ظرف شود.
پس پیش از لعاب کاری ظرف را با استفاده از اسفنج مرطوب تمیز کنید.
حتماً در موقع این کار دست هایتان را بشویید.
تا اگر آلوده به روغن و گرد و خاک یا سایر مواد آلاینده است پاک شود تا پس از پخت ظرف دچار مشکل نشوید.
مخلوط کردن و استفاده از لعاب روی سفال
- غلظت لعاب روی سفال
بهترین ظرفی که می توانید برای تست نوع لعاب و سنجیدن آن بکار ببرید گلدان است.
یک روش این است که یک قسمت از گلدان را انتخاب کرده و آن محل را به مایع لعاب آغشته کنید.
می توانید این کار را با استفاده از:
- قلمو
- اسپری کردن
- یا ریختن لعاب انجام دهید یا ظرف مورد نظر را داخل لعاب فرو کنید.
زمانی که نمونه تست را آماده می کنید به غلظت لعاب توجه کرده و ترکیب آن را یادداشت کنید.