نخود فرنگی خشک
نخود فرنگی خشک
گیاهی از حبوبات است. دانههای نخود فرنگی داخل کیسههایی قرار گرفتهاند و این کیسهها از آنجا که از گل به عمل میآیند و در خود دانههایی را جا دادهاند در واقع نوعی میوه هستند ولی دانههای نخود فرنگی از گیاه بهشمار میآیند.نخودفرنگی در واقع دانه یا تخم کروی شکل ریزی است که از گیاه نخود سبز به نام (Pisum Sativum) حاصل میشود.نخود فرنگی از زمانهای قدیم مانند خیلی از سبزیجات برای پختوپز به کار میرفت. این گیاه معمولاً در فصول سرد سال یعنی از شروع زمستان تا اوایل تابستان زراعت و کشت میشود. صرف نظر از این که نخودفرنگی غنی از پروتئین میباشد، مقدار زیادی ویتامین و املاح نیز در آن یافت میشود. از این رو این گیاه دارای فواید تغذیهای بیشماری میباشد.
۱ فنجان نخود فرنگی خشک حاوی ۷۲۱ میلیگرم فسفر است (۷۲٪ از نیاز روزانهی بدن به فسفر)
نخود خشک یکی از منابع بسیار خوب فیبر است – هم فیبر محلول و هم فیبر غیر محلول. اولی باعث کاهش سطح کلسترول میشود، در حالی که دومی حرکت روده را بهبود میدهد. نخود فرنگی همچنین غنی از آهن است.
چگونه این مادهی خوراکی را در رژیم غذاییمان قرار بدهیم؟
خیلی ساده مقداری نخود فرنگی را به سالاد سبزیجاتتان اضافه کنید.