نان تافتون
نان تافتون
نان سنتی مسطحی است که از آرد معمولی (سبوس گرفته ) و آرد ستاره به نسبت لازم، آب، نمک، مخمر صنعتی و یا خمیر ترش طی فرآیندهای تخمیر تهیه شده و پس از شکل دهی به صورت خاص خود برروی سطح داغ پخته می شود . نان تافتون در گذشته بی نمک پخت می شد و به عنوان نان رژیمی برای بیماران دارای فشار خون مورد استفاده بوده است.
شکل ظاهر ی نان تافتون: قرص نان تافتون به شکل دا یره به قطر تقریبی ۴۰ سانتی متر به ضخامت ۳ الی ۴ میلی مترو به منظور پخت کامل و رسیدن حرارت به سطح دایره شکلی نان، سوراخ هایی را روی آن با پنجه دست یاچرخ دنده ایجاد می کنند و معمولا در دو نوع تنور سنتی و دستگاهی و با اندازه های کوچک و بزرگ پخت می شود.
مواد لازم نان تافتون: مخلوطی از آرد کامل، آرد ستاره و مایه صنعتی یا خمیر ترشی که قبلاً توسط نانوا تهیه گردیده ومقداری در حدود ۲۰۰ گرم شیره خرما در هر ۱۰ کیلوگرم آرد و افزودنی های مجاز ا ست . خمیر را پس از به هم زدن با دست و یا همزن به صورت چانه های ۴۲۰ الی ۵۰۰ گرمی در آورده و ضمن پهن و یکنواخت کردن خمیر توسط وردنه با د نده های مخصوص فلزی سوراخ سوراخ نموده و به کمک همان بالشتک (ناونده )به دیواره تنور چسبانده می شود.