کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

صنعت
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

مواد سازنده صابون در صنعت امروز

منتشره شده در چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۸

مواد سازنده صابون در صنعت امروز

مهمترین مواد سازنده صابون هیدروکسید سدیم یا هیدروکسید پتاسیم، چربی‌های حیوانی یا گیاهی و سایر افزودنی‌های بهداشتی هستند.

  • ماده قلیایی

سود سوزآور (NaOH) معمول‌ترین ماده سازنده صابون است. نام شیمیایی سود سوزآور هیدروکسید سدیم (سدیم هیدروکسید) است. یکی دیگر از انواع مواد قلیایی هیدروکسید پتاسیم است که تحت عنوان پتاس نیز شناخته می­‌شود. نوع ماده قلیایی مورد استفاده بر خواص نهایی محصول صابون موثر است. برای مثال، پتاسdl موجب ایجاد نرمی بیشتر در صابون می­‌شود، در حالی که آب قلیایی قالب صابون سخت‌تری را تولید می­‌کند.

  • چربی‌­ها

یکی از مواد سازنده صابون چربی است. می‌­توان انواع بسیار گوناگونی از چربی‌­های حیوانی و گیاهی را در ساخت صابون به کار گرفت. صابون سازان سنتی از چربی حیوانی (چربی خوک یا پیه نهنگ) ذخیره شده از پخت و پز و قصابی استفاده می­‌کردند. به هر حال، تنوع گسترده­‌ای از چربی‌­های گیاهی را می‌­توان جایگزین چربی حیوانی کرد. این چربی‌ها عبارتند از: چربی‌­ نارگیل، پسته، مغز بادام، خرما، زیتون و سویا. اسید‌های چرب متفاوتی در روغن‌­های طبیعی وجود دارند. از این رو، مطابق با نوع چربی استفاده شده، خواص و بافت‌­های متفاوتی در صابون ایجاد می­‌شوند. برای مثال، مولکول­‌های اسیدی چربی خوک بلندتر هستند و صابون بسیار سختی را، که به سختی با آب حل می­‌شود، تولید می­‌کند. اما مولکول­‌های چرب موجود در چربی نارگیل کوتاه‌­تر هستند و یک صابون نرمتر را می­‌سازند که دارای کف بیشتری است (ساده­‌تر با آب حل می­‌شود). روغن­‌های متفاوت را برای ساخت صابونی که از نرمی و خواص کف کنندگی مطلوبی برخوردار است، می‌توان با یکدیگر ترکیب کرد.

  • افزودنی‌­ها

معمولاً افزودنی‌­ها را به منظور افزایش کیفیت محصول اضافه می­‌کنند. عناصر طبیعی مراقبت از پوست از قبیل: آلوئه ورا، عسل و بلغور جو دو سر را می‌­توان به صابون اضافه کرد. البته معمولاً عطر‌ها و رایحه­ ها را نیز به صابون می­‌افزایند. همچنین نگهدارنده‌­ها نیز برای افزایش طول عمر قالب‌­های صابون افزوده می‌­شوند.

فرآیند صابون سازی به حدود ۷۵ درصد صابون و ۲۵ درصد گلیسرین می‌­انجامد. گلیسرین در صابون‌­های دست ساز باقی می­‌ماند. این ماده مانند یک نرم کننده عمل کرده و حس خوبی را به صابون اضافه می­‌کند. اما در صابون­‌های تجاری معمولاً آن را حذف و جداگانه به فروش می‌­رسانند.

ماده گلیسرین اساساً به عنوان نرم کننده و تقویت کننده بافت به صابون اضافه می‌­شود. اما سوربیتول هم نرم کننده دیگری است که همراه با گلیسرین استفاده می‌شود. این ماده معمولاً به منظور کمک به شفاف کردن بیشتر صابون­‌ها به کار می‌­رود. کاربرد دی اکسید تیتانیوم مات کردن صابون است.

دیگر موادی که به صابون اضافه می­‌شوند عبارتند از: پنتات پنتا سدیم، اتیدرونات تترا سدیم و ادتا تترا سدیم. این مواد به عنوان نرم کننده آب و به منظور محافظت از رنگ و عطر صابون در برابر تأثیرات یون­‌های فلزی موجود در ترکیبات مورد استفاده قرار می‌­گیرند. ترکیبات نامبرده کلسیم و منیزیم را در آب محصور می‌­کنند. پس مواد نامبرده به صابون واکنش نشان نمی‌­دهند و از تشکیل آهک صابون حل نشدنی جلوگیری می­‌شود.

مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *