کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

صنعت و صنایع
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

مهندسی ابزار دقیق

منتشره شده در سه شنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۰

مهندسی ابزار دقیق و کنترل با طراحی و پیکربندی و اتوماسیون سیستم های مختلف سر و کار دارد. مهندسی الکترونیک و ابزار دقیق و مهندسی کنترل و ابزار دقیق دو شاخه از مهندسی بوده که از مشتقات ( Instrumentation Engineering ) هستند. این دو شاخه مهندسی موضوعات مشابهی را در بر می گیرند و دانش آموختگان در این رشته ها می توانند در جست و جوی مشاغل مشابه یکدیگر باشند.

ابزار دقیق چیست؟ رشته دانشگاهی مهندسی کنترل و ابزار دقیق چیست؟

رشته مهندسی ابزار دقیق و کنترل در برگیرنده ی طراحی، ساخت و مدیریت سیستم هایی است که در طیف گسترده ای از صنایع مدرن امروزی بکار برده می شوند. همچنین مهندسی ابزار دقیق پیشرفته، ارتباط نزدیکی با مهندسی مکاترونیک و روباتیک دارد. یک ( Instrumentation Engineering ) در بخش تولید صنعتی و در موقعیت های مورد نیاز به کار گرفته می شوند.

معمولاً در صنایعی مانند صنایع شیمیایی یا پروژه های ساخت و تولید با هدف بهبود عملکرد سیستم ها از لحاظ تولید ، قابلیت اعتماد و ثبات سیستم کار می کنند. طرز کار وسایل اندازه گیری ابزار دقیق طرز کار وسایل اندازه گیری ابزار دقیق  در زمانی که سوئیچ بسته می شود، مقاومت تولید حرارت می کند. همانطور که می دانید گرمای ایجاد شده باعث افزایش درجه حرارت مایع می شود. سپس شما اطلاعات این تغییرات فیزیکی را می توانید به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مشاهده کنید.

مثال حالت مشاهده مستقیم استفاده از گیج عقربه ای دما است. شما می توانید با استفاده از این دماسنج صنعتی میزان دما را همانجا و همان لحظه مشاهده کنید. این روش یکی از بهترین روش های سنجش و مشاهده میزان حرارت است. در این حالت دمایی که مشاهده می کنید به دمای واقعی بسیار نزدیک بوده و همچنین منظور از مشاهده دمای غیر مستقیم زمانی است که حرارت اندازه گیری شده توسط دستگاه سنجش حرارت می بایست به مکانی دور تر منتقل شود. این کار بسته به میزان فاصله با دقت و حساسیت بسیار زیاد انجام می شود. اتاق کنترل ممکن است از محل سنجش دما فاصله ای کم مثل ۵ متر و یا فاصله چند ۱۰۰ متری داشته باشد. در صورت نیاز در مسیر از تقویت کننده های ولتاژ و جریان استفاده می کنند تا کم ترین افت برای سیگنال اندازه گیری شده رخ دهد. اینجاست که نیازمند تجهیزاتی مانند ترانسمیتر و ترانسدیوسر دما، جریان و ولتاژ می باشیم. همچنین در پروسه انتقال به کابل های افزاینده طول ترموکوپل ، کابل سنسور PT100 و کابل کیج های دما می باشند. در آن سوی کار و در اتاق کنترل، ترموستات دیجیتال، کنترلر دما و یا PLC منتظر دریافت و پردازش اطلاعات می باشند.

آینده یک دانش آموخته ابزار دقیق در شرکت ها چگونه خواهد بود؟ 

مهندسین کنترل مسئول طراحی، مشاوره و تعمیر کلیه سیستم ها در تمامی صنایع زیر مجموعه خود می باشند. تصمیم گیری در خصوص انتخاب تجهیزات اندازه گیری مناسب در جهت حصول اطمینان از کیفیت و بهره وری بهتر محصولات بر عهده ی مهندس ابزار دقیق می باشد. این مهندسین طراحی عملگرها، دستگاه های موقعیتی و ماشین آلات اتوماتیک صنعتی را بر عهده دارند. مهندسین کنترل کمیت های فیزیکی مانند دما، فشار و دبی را در یک سیستم اتوماتیک صنعتی از لحاظ کمی کنترل و مانیتور می نمایند.

صنایع هدف مهندسان ابزار دقیق کجاست؟

از لحاظ شغلی مهندسین کنترل و ابزار دقیق می توانند در طیف گسترده ای از شرکت ها و صنایع مانند خطوط تولید مدرن، صنایع وابسته به تولید غذا، معادن و صنایع تولید انرژی مشغول به کار شوند.این افراد می توانند فرصت های شغلی را در صنایع بزرگ مطابق با دسته بندی های زیر بررسی کنند. نیروگاه های حرارتی صنعت فولاد صنایع تولید سیمان صنعت نفت و پالایشگاه ها کودهای شیمیایی و…

دورنمای شغلی رشته مهندسی ابزار دقیق و کنترل چگونه است؟

مهندسین ابزار دقیق می توانند در بخش های تحقیق و توسعه شرکت های خصوصی و دولتی جویای کار باشند. این مهندسین می توانند در بخش مشاوره ی تخصصی هم مشغول به کار شوند. بطوریکه می توانند تجربیات بهمراه تحصیلات آکادمیک و دانش علمی خود را از طریق برگزاری،تخصصی و صنعتی که بدست آورده اند دوره های آموزشی در اختیار فعالان این حوزه و دانشجویان قرار دهند. این مهندسین می توانند در بخش مشاوره ی تخصصی هم مشغول به کار شوند. بطوریکه می توانند تجربیات بهمراه تحصیلات آکادمیک و دانش علمی خود را از طریق برگزاری ،تخصصی و صنعتی که بدست آورده اند دوره های آموزشی در اختیار فعالان این حوزه و دانشجویان قرار دهند.

ماهیت کار مهندس ابزار دقیق در شرکت های کنترل و اتوماسیون صنعتی چیست ؟

این شخص الزاماً مسئول طراحی، ارتقاء، نصب و مدیریت ادواتی است که برای مانیتور و کنترل سیستم های مهندسی و مکانیکی استفاده می شوند. وظایف و مسئولیت هایی که در مهندسی ابزار دقیق پیشرفته رایج می باشند، عباتند از: طراحی و ارتقاء سیستم های کنترل جدید. تعمیر و اصلاح سیستم های موجود. مدیریت عملکردها. همکاری با مهندسین طراح، اپراتورها، خریداران و کارفرمایان. ارتباط با کارفرمایان، تأمین کنندگان تجهیزات و مشاورین طرح های صنعتی. مدیریت پروژه ها از لحاظ منابع مالی و برنامه های زمان بندی. رفع ایرادات و نواقص. دانش و حصول اطمینان از رعایت نکات ایمنی که حافظ سلامتی و جان افراد در محیط های صنعتی می باشند. پشتیبانی فنی و مشاوره ی تخصصی. خرید تجهیزات. برنامه نویسی کامپیوتری. توسعه طرح های جدید کسب و کار. نتیجه گیری مقاله در مورد شرکت ها ،

تجهیزات و مهندسی ابزار دقیق چیست ؟

اگر شما قصد دارید در این زمینه فعالیت کنید، بهتر است اول خوب با خودتان فکر کنید!!! این رشته از علوم مهندسی بسیار پیچیده و تخصصی می باشد. یک زمینه فعالیت بسیار پویا و چالشی که همه روزه نیازمند به روز رسانی علمی ، فنی و تخصصی می باشد. آیا می توانید بگویید چند هزار قطعه و تجهیز در این زمینه وجود دارد!؟ چند مهندس و شرکت در دنیا در این زمینه فعالیت می کنند؟ از طرفی نباید حساسیت و اهمیت کارکرد این ادوات برقی صنعتی را در خط تولید کارخانجات نادیده بگیریم. به همین دلیل انتخاب صحیح ادوات و برندهای این قطعات بسیار حائز اهمیت می باشد. همانطور که می دانید قیمت ادوات اندازه گیری پیشرفته در سطح بالایی قرار دارند. بخصوص اگر شما بخواهید این تجهیزات را از برندهای معتبر و شناخته شده همراه با گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر تهیه کنید این موضوع برای شما ملموس تر خواهد بود. به همین دلیل نقش شما به عنوان یک مهندس فعال در این زمینه دارای اهمیت زیادی می باشد.

 

مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *