کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

صنعت
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

صنایع فرآوری تولیدات دامی

منتشره شده در شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۸

صنایع فرآوری تولیدات دامی

  • تاریخچه

بخش پژوهش های فرآوری محصولات دامی به منظور توسعه فعالیت های تحقیقاتی در زمینه فرآورده های لبنی، گوشت قرمز ، تخم مرغ و الیاف دامی و پوست، در پایان سال ۱۳۷۸ ، از ادغام دو بخش “تکنولوژی شیر” و “پوست و الیاف دامی” ، تاسیس گردید. این بخش دارای آزمایشگاه‌های ” آزمایشگاه شیر و لبنیات”، ” گوشت و تخم مرغ” و “پوست و الیاف دامی” است. ” شورای فنی بخش فرآوری تولیدات دامی ” مسئولیت ارزیابی و تصویب طرحها و پروژه‌های مربوط را به عهده دارد. در حال حاضرالویت‌های پژوهشی این بخش عبارت است از:

– شناسایی و سامان‌دهی فرآورده‌های لبنی بومی کشور؛

– بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری فرآورده‌های گوشت و طیور؛

– ساخت فرآورده‌های باارزش افزوده و آماده‌ی مصرف با منشای دامی؛

– تنوع بخشی به فرآورده‌های دامی مصرف انسانی؛

– شناسایی و تعیین میزان آلاینده‌های موثر(میکروبی ، شیمیایی، آفلاتوکسین ،آنتی بیوتیک و..) در فرآورده‌های دامی؛

– بهبود کیفیت کرک و الیاف؛

– بهبود روش‌های آماده سازی و نگهداری پوست بر اساس حفظ محیط زیست.

  • وظایف کلیدی

– سیاست گذاری و پیشنهاد اولویت‌های پژوهشی مرتبط؛

– مشارکت در فرآیند ارزیابی و تصویب طرح ها و پروژه های پژوهشی مرتبط؛

– هدایت ، نظارت و ارزیابی طرح‌ها و پروژه های مرتبط پژوهشی مصوب درحال اجرا در موسسه و مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان‌ها در چارچوب مقررات مربوط؛

– انجام و یا مشارکت در انجام تحقیقات مورد نیاز بخش‌های اجرایی و تولیدی در ارتباط با علوم دامی در موسسه و مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان‌ها در راستای قراردادهای مربوط؛

– ایجاد ارتباط با بخش‌های اجرایی ، تولیدی و پژوهشی مرتبط با علوم دامی ، به منظور تبادل اطلاعات و و شناسایی نیازهای پژوهشی آن‌ها در چارچوب مقررات مربوط؛

– ایجاد ارتباط ، هماهنگی و همکاری با سازمان‌های جهانی در زمینه‌ی فرآوری محصولات دامی با رعایت مقررات مربوط؛

– پیگیری و انجام ثبت اختراعات و اکتشافات علمی مرتبط با فعالیت‌های بخش ، از طریق مجاری ذیربط.

  • محورهای پژوهشی

الف) شیر و فرآورده های آن:

– ساماندهی فرآورده‌های لبنی بومی ایران با پژوهش در راستای شناسایی فرآورده ها، استاندارد سازی، بسته بندی و ماندگاری، بازار پسندی (در بازارهای محلی، منطقه ای و کشوری)؛

– تحقیق و بررسی در زمینه امکان ساخت انواع جدید فرآورده های لبنی به منظور ایجاد تنوع در بازار مصرف؛

– تحقیق و بررسی در زمینه روش‌های مختلف نگهداری و بسته بندی فرآورده‌های لبنی؛

– تحقیق و بررسی در زمینه روش‌های مختلف ارتقاء کیفیت فرآورده‌های لبنی.

ب) گوشت:

– تحقیق و بررسی در زمینه‌ی بهسازی عملیات کشتارگاهی؛

– تحقیق و بررسی در زمینه فرآوری پسماند (محصولات جنبی) کشتارگاهی به منظور ساخت فرآورده‌های مصرف انسانی و خوراک دام و طیور؛

– تحقیق و بررسی در زمینه بهبود کیفیت و افزایش زمان ماندگاری گوشت و مرغ تازه؛

– تحقیق و بررسی در مورد روش های مختلف طبقه‌بندی، درجه بندی و بسته بندی گوشت و فرآورده‌های آن؛

– تحقیق و بررسی در زمینه ساخت فرآورده های پروتئینی با ارزش افزوده و آماده‎ی مصرف .

پ) تخم‌مرغ:

– تحقیق و بررسی در زمینه روش‌های مناسب بسته بندی ، نگهداری و عرضه‌ی تخم‌مرغ و دیگر ماکیان؛

– ساخت فرآورده‌های فراسودمند و مکمل‌های رژیمی بر پایه پروتئین‌های تخم‌مرغ.

ت) پوست و الیاف دامی:

– تحقیق و بررسی در زمینه ویژگی‌های کمی و کیفی الیاف و پوست دام‌های کشور؛

– تحقیق و بررسی در زمینه روش‌های مناسب پشم چینی، جمع آوری، فرآوری، انبارداری و کنترل کیفی الیاف دامی؛

– تحقیق و بررسی در زمینه روش های مناسب پوست کنی، دسته بندی، طبقه بندی، درجه بندی، فرآوری، بسته بندی و انبارداری پوست.

  • دستاوردهای پژوهشی

۱- بازطراحی تولید مارگارین در کارخانه‌های لبنی در مقیاس تجاری

۲- ساخت فرآورده‌های جدید لبنی (بستنی فرآسودمند، کره کم چرب و…)

۳- شناسایی فرآورده‌های بومی مناطق مختلف کشور برای ارتقای کیفیت و عرضه تجاری آن‌ها

۴- ارتقای کیفیت بهداشتی شیر از طریق شناسایی کانون‌های آلودگی شیر خام

۵- حفظ و ارتقای کیفیت گوشت گوسفند با استفاده از پسماندهای فرآوری شده کشاورزی

۶- شناسایی نقاط بحرانی در خط کشتار دام و طیور برای ارتقای ایمنی و کیفیت بهداشتی محصول

۷- بهبود تولید و افزایش ارزش افزوده فرآوری و صادرات کرک در ایران

۸- استفاده از بنتونیت در نگهداری پوست

برچسب ها : ، ،
مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *