کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

صنعت
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

سبوس برنج

منتشره شده در شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۸

سبوس برنج

سبوس برنج مفیدترین و ویتامینه ترین قسمت برنج است. سبوس غنی ترین منبع غذایی از نظر فیبر و الیاف گیاهی است. سبوس به عنوان منبع غذایی پربار نقش مهمی ایفا می کند. مواد غذایی که دارای فیبر زیاد هستند بسیار سیر کننده می باشند و حجم بیشتری از معده و دستگاه گوارش را به خود اختصاص می دهند؛ زیرا مقدار زیادی آب جذب می کنند و فرد مجبور می شود غذای کمتری بخورد. از طرف دیگر بیشتر فیبرها در دستگاه گوارش انسان غیر قابل هضم و جذب است.
سبوس برنج ماده ای قهوه ای رنگ و نرم بوده و از دو نوع فیبر گیاهی تشکیل شده است که سلولز و همی سلولز نام دارند. سبوس برنج دارای مقادیر زیاد ویتامین است و بطور کل تمامی قسمت های فعال زنده و ویتامین دار برنج در سبوس آن جمع آوری شده است. نیاز روزانه هر فرد به مصرف سبوس ۳۰ گرم در روز است که می تواند سبوس برنج یا سبوس گندم باشد. ساده ترین روش این است که با مقدار کمی سبوس برنج در روز شروع کنیم و تدریجاً بر مقدار آن بیفزاییم تا نتیجه مطلوب را به دست آوریم.

  • فواید سبوس برنج

یکی از فرآورده های مهم استخراجی از سبوس برنج، روغن آن است. روغن برنج بخشی از نیازهای غذایی کشورهای آسیایی مانند: چین، ژاپن و هند را تأمین می کند. (کشورما، تاکنون تجهیزات، علم وتخصص لازم را برای استخراج، تصفیه و تحقیقات تولید این روغن، در دسترس نداشته است.) این روغن مواد مختلفی را در خود جای داده است. یکی از مهمترین و شناخته شده ترین این مواد همان ویتامین e است. این ویتامین همانگونه که می دانید، ویتامین محلول در چربی است و امروزه به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی در جهان علم مطرح شده است. خاصیت آنتی اکسیدان ویتامین e، خواصی نظیر ضد پیری و ضد چروک را برای این ویتامین ارزشمند توجیه می کند. جالب اینکه این ویتامین خاصیت ضد سرطان بسیار مؤثری دارد و از این رو بسیاری از پزشکان مصرف آن را برای تمامی افراد مسن و میانسال ضروری می دانند.
ماده فعال دیگری که در روغن برنج خودنمایی می کند، اریزانول است. این چربی فعال، امروزه به یکی از پرکاربردترین داروهای کاهش دهنده کلسترول خون تبدیل شده است. جالب اینکه برنج یکی از اصلی ترین منابع این ماده محسوب می شود. سایر اسیدهای چرب اشباع شده و نشده مانند فیتواسترول ها، توکوترینول ها، توکوفرول ها و اسکواس ها نیز به گونه ای در دانه های بلورین برنج جمع شده و توازن را به طور کامل برقرار کرده و برنج را به یکی از موادغذایی بسیار ارزشمند و مفید برای کاهش کلسترول خون، افزایش توازن هموستاز خون و ضد سرطان تبدیل کرده است.

  • روغن برنج در خدمت پوست

آنچه کمتر مورد توجه قرار می گیرد خواص برنج و روغن آن برای پوست است. اگر شما تا به حال از این روغن برای تمیز کردن پوست صورت تان بهره برده باشید ، حتماً متوجه شده اید که خاصیت پاک کنندگی این روغن نقره فام، بسیار بالاست. اما این تنها قسمت کوچکی از قضیه است، چرا که جنس چرب این روغن باعث می شود که برنج خاصیت لایه برداری متوسط داشته باشد. این بدان معناست که اسیدهای چرب موجود در روغن برنج به سلول های شاخی و مرده سطح پوست متصل شده و آنها را به آرامی از روی پوست برمی دارد. این امر باعث می شود پس از ماساژ ملایم صورت با روغن برنج، پوست شما کاملاً صاف و نرم و براق شود.

برچسب ها : ،
مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.