روغن اسپند یا اسفند چیست
روغن اسپند یا اسفند چیست
روغن اسپند (اسفند)
اسپند گیاهی خودرو و دارویی است که در اکثر خانههای ایرانی یافت میشود و از قدیم برای دفع چشم زخم و همچنین ضدعفونی کردن محیط از آن استفاده میکردهاند. علاوه بر دانههای اسپند روغن آن نیز خواصی دارد. روغن اسپند طبیعت گرم و خشکی دارد، بنابراین برای کسانی که از بیماریهایی با منشا سرد مزاجی رنج میبرند مفید خواهد بود. در ادامهی این مطلب با مهمترین فواید روغن اسپند آشنا خواهید شد.اسپند از انواع گیاهانی است که از آن استفاده زیادی می شود. از سوزاندن دانه این گیاه می توان برای ضد عفونی کردن هوا و دور کردن حشرات و خوشبو کردن هوا استفاده کرد و برخی نیز بر این باور هستند که اسپند برای دفع چشم زخم مفید است.گیاهان دارویی انواع مختلفی دارند و دارای عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای شیمیایی هستند بنابراین بهتر است شما با توجه به نوع بیماری خود برای درمان آن از گیاه دارویی مناسبی استفاده کنید. خواص اسپند بیشمار است و از گذشته تا به امروز برای درمان برخی از بیماری ها از این گیاه دارویی استفاده می شود.
اسپند یا اسفند و اسطوخودوس و کندر از انواع گیاهان دارویی مناسب برای درمان برخی از بیماری ها هستند که مضرات این گیاهان دارویی نسبت به داروهایی شیمیایی کمتر است. بر اساس تحقیقات طب سنتی طبیعت گیاه اسپند گرم و خشک است بنابراین بهتر است این گیاه دارویی را با توجه به طبع خود استفاده کنید.
روغن اسپند در التیام بیماری های پوستی، جوشانده ریشه اسپند اثر بسیار زیادی دارد عفونت های پوستی خصوصا اگزما را درمان می کند و از بروز حساسیت های پوستی جلوگیری می کند. دانه های اسپند خواب آور و معرق است. اسپند نرم کننده سینه و ریه بادشکن، زیاد کننده شیر مادر مسهل سودا بغلم و ضد کرم کدو است. خوردن دانه های خشک اسپند همراه با کمی خاکشیر تقطیر ادرار و سستی ادرار را درمان می کند. خوردن مخلوطی از دانه های اسپند و تخم رازیانه بی اختیاری ادرار و دفع شبانه ادرار را درمان می نماید البته برای درمان این بیماری باید از رژیم های خاص نیز پیروی نمود در مورد اول پرهیز از خوردن لبنیات و ترشیجات و در مورد دوم حتما باید از معجون عسل و زرده تخم مرغ در صبحانه استفاده کرد.
جوشانده اسپند در تسکین دردهای عصبی گوش توام با آب ترب و روغن زیتون بسیار موثر است. البته به علت سمی بودن از مقدار بسیار کم در این جوشانده باید استفاده کرد. برای رفع استسقا»، سیاتیک سو» دارد خوردن خیسانده دانه های آن جهت تحلیل مواد سوداوی و تصفیه خون و نرم داشتن سینه نافع است اگر ۳۰۰ گرم دانه اسپند رابا چهار برابر آب بجوشانند بعد صاف کنند و با صدگرم عسل و هفتاد گرم روغن کنجد مخلوط کرده و به تدریج در طول یک ماه بخورند برای تنگی نفس مفید است و سرفه خشک و رطوبتی را درمان می کند بخور اسپند بر درمان دندان توصیه شده مقدار خوراک اسپند نباید زیاد باشد دود اسپند ضدحساسیت است،چکاندن آب اسپند پخته شده در چشم، پرخونی و قرمزی چشم را التیام می بخشد. در کشور مصر از روغن دانه های اسفند فرآورده های تهیه می شود که برای افزایش میل جنسی به کار می رود. در یونان از دانه ها برای چشم درد و به عنوان کرم کش، قاعده آور، مسکن و معرق استفاده می شده است. در هندوستان جهت درمان سفلیس و در آفریقای شمالی برای پایین آوردن تب استفاده می شده است.