روش آماده کردن و مصرف پلانتین
روش آماده کردن و مصرف پلانتین
طریقه آمادهکردن پلانتین برای استفاده
وقتی پلانتین خریدین میتونین این کارا را بکنین تا آماده مصرف بشه :
- میوه را بشورین
- سر و تهش و با چاقو بزنین
- رو پوسش شگاف بزنین فقط زیاد عمیق نشن
- پوست میوه را بگیرین مث پوست هویج که میگیرین
- باقی موندا پوسشا از رو میوه بگیرین
- هر جوری بخواین میتونین برشش بزنین
میتونین بخارپزش کنین یا تو آب جوش بزارینش تا پوسش راحت تر کنده بشه.اگه کامل رسیده باشه میتونین عین موز پوسشا بکنین ولی بیشتر وقتا نمیشه و پوسش خیلی سفت.
روشهای مصرف پلانتین
میتونین به شکلا مختلف مصرفش کنین مثلا:
- پختن، کبابکردن و سرخکردن؛
- تکهتکهکردن به قطعات کوچک یا تهیهٔ پوره از آن و استفاده در سوپ یا خورش؛
- بخارپزکردن برای نوزادان و سالمندان؛
- خشککردن و تهیه آرد از آن؛ میتوان این آرد را با شیر ترکیب کرد و به نوزادان داد؛
- در کشور پرو نوشیدنیای درست میکنن به اسم «چاپو» که ترکیبی از پلانتین پختهشده، آب و چاشنیهای دیگر؛
- سرخکردن پلانتین مثل سیبزمینی و مصرف آن بهعنوان میانوعده؛
- استفاده از پلانتین برای درستکردن ادویهٔ کاری هم رایج است.
مصارف قسمتهای مختلف درخت پلانتین و پوست آن
پلانتین درخت داره و قسمتا مختلفش فایده ها مختلف داره.مثلا برگاش از برگا درخت موز قوی تر و بزرگترن و مبشه برا طعم دادن به غذا ازش استفاده کرد.تو آمریکا شمالی و جنوبی و آفریقا برا تهیه بعضی غذاها ترکیباتش و توی این برگا میپیچن تا کنار هم بمونن و طعمشونا بهم بدن.بخش مهمی از مراسم های مذهبی آیین بودا استفاده از درخت پلانتین.پیروان ایین بودا از این برگا به عنوان بشقاب استفاده میکنن تا طعم برگا به غذا بره.
جوانه ها این گیاها هم همراه میوه برداشتش میکنن که عین پیاز لایه لاین از اونا برا سالاد و ادویه کاری اسفاده میکنن.فیبر این جوونه ها زیادن و برا یبوست خوبن.مردم محلی از شربتی که از این گیاه برا کم کردن درد نیش مار و سنگ کلیه و زخم معده استفاده میکنن.پوسش هم خوراکی و میگن آردی که از پوسش درست میشه فیبر داره و برا شیرینی درست کردن خوبه.