خواص سبوس
خواص سبوس
در ژاپن، مدتها از سبوس برنج برای اعمال آرایشی و بهداشتی استفاده میشد. چونکه سبوس برنج رطوبت را در خود حفظ میکند و پوست را روشن کرده و از اثر صافکنندگی پوست برخوردار است.از عصاره طبیعی سبوس برنج در ساخت کرمهای پوستی استفاده میکنند تا خشکی پوست و ترک خوردگی سرآرنج، زانوها، پاشنه پا، دستها و نقاط دیگر بدن را رفع نماید.استفاده از عصاره سبوس برنج تأثیرات مختلفی روی پوست بدن دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– رطوبت دهی به پوست و جلوگیری از ترک خوردگی. – نرم کردن پوست بهطوریکه همیشه حالت مرطوب داشته باشد. – زدودن اکسیژن فعال از سطح پوست به منظور جلوگیری از تشکیل پروکسید چربی. – اینوسیتول به عنوان یکی از اعضای خانواده ویتامین B، رشد سلولهای پوستی را افزایش میدهد. – آریزانول مانع از پیری پوست شده و اشعه ماورای بنفش خورشید را جذب میکند. آریزانول گردش خون را بهبود بخشیده، ترشحات پوستی را افزایش داده و سلولهای مرده پوست را از بین میبرد. – اسید فیتیک رشد سلولهای پوستی را تحریک کرده و به عملکرد پوست کمک میکند و سلامت پوست را افزایش میدهد
فرآوری سبوس
به دلیل وجود ترکیبات ضد تغذیه ای نظیر انواع آنزیم و فیتات، رنگ، ظاهر نامطلوب و مشکلات تکنولوژیکی، کاربرد ماده ارزشمند سبوس در نان با مشکل مواجه است بنابراین اصلاح خصوصیات آن برای دستیابی به نان با ویژگی مطلوب، ضروری است. از اکستروژن میتوان به منظور تثبیت سبوس، بهبود خصوصیات تغذیه ای، عملکنندگی استفاده کرد. حذف ترکیبات ضد تغذیهای نظیر انواع آنزیم و اسید فیتیک در سبوس اکسترود شده و افزایش میزان فیبر محلول و افزایش جذب آب سبوس اکسترود شده از مزایای اکستروژن است.