خواص دارویی فلفل و فلفل دلمه ایی
خواص دارویی فلفل و فلفل دلمه ایی
تحقیقات نشون داده که کاپسی سین (capsaicin) تو فلفل، زخم معده را کم میکنه. کاپسی سین، موجب افزایش جریان خون در قسمت مخاطی معده و تولید موکوس به وسیلهٔ دیوارهٔ معده میشه، برا همین بافت معده مقابل ترشح اسید معده مقاوم میشه.تحقیقات میگه اگه ۳۰ دقیقه قبل خوردن آسپرین ۲۰ گرم فلفل بخورین جلو اثر زیان دار این دارو را میگیره.
کسای که زیاد الکل مصرف دارن اگه عادت به خوردن فلفل میکردن معدشون کمتر آسیب میدید.بیشتر مردم میگن فلفل ناراحتی معده میاره و این غلط.فلفل دارو ضد سرطان و برا درمان و پیشگیری سرطان خوبه. یه ماده به اسم کپساسین تو فلفل هست که ضد سمی و جلو فعالیتا سرطانی تو بدنا میگیره و از بوجود اومدن تومور بدخیم جلوگیری میکنه.
این سبزی یه عالمه ویتامین C و کاروتنو آنتی اکسیدان داره. اینجوری که تو ۱۰۰ گرم فلفل دلمه ایی قرمز یا سبز و فلفل معمولی خام به ترتیب ۱۴۰،۱۲۰ و ۱۲۰ میلی گرم ویتامین C و ۳۸۴۰، ۲۶۵ و ۱۷۵ میکروگرم بتاکاروتنداره.
اثر فلفل برا سرماخوردگی : میزان زیاد ویتامین C تو فلفل دلمهای باعث شده برا سرماخوردگی خوب باشه اینجوری که همیشه خوردنش تو رزشیم ذایی شدت و مدت سرماخوردگیا کم میکنه.یدونه فلفل دلمه ایی ۳۰۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تأمین میکنه و یه عالمه ویتامین A و بتاکاروتن به بدن میرسونه.این فلفل دوست قلب و سلامت و ضد پیری.
این سبزی خواص ضدعفونیکنندگی هم داره. کپساسین تو فلفل، مخصوصا تو فلفل معمولی، ترکیب شیمیایی داره که سیستم ایمنی و تحریک میکنه و بهش در حمله به عوامل عفونی کمک میکنه. به علاوه، این ترکیبات موجب تحریک معده برای ترشح اسید میشه، برا همین افرادی که در برنامهٔ غذاییشون مرتب از این سبزی استفاده میکنه، کمتر به بیماریهای عفونی مبتلا میشن.بعضی وقتا استفاده از مشتقات این سبزی رو پوست میتونن باعث عوارض و حساسیتهایی میشه برا همین توصیه میشه برا استفاده رو پوستون دقت کنین .