خواص انجیر
خواص انجیر
انجیر خوراکی، انجیر، شال انجیر (نام علمی: Ficus carica) سرده انجیر دارای ۶۰۰ گونه میباشد که اغلب انواع آن وحشی یا زینتی هستند مانند درخت معروف به درخت کاتوچو (فیکوس الاستیکا) که هم زینتی است و هم صنعتی. فیکوس بنگالنسیس و فیکوس رلیگیوزا انواع زینتی این گیاه میباشند که در تزئینات و به عنوان گیاه آپارتمانی مصرف زیاد دارند.انواعی که در باغبانی از نظر مصرف میوه آن مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از فیکوس کاریکا، فیکوس پالماتا و فیکوس پودوکاریکا. فیکوس کاریکا همان انجیر معمولی است که به عنوان میوه مورد استفاده قرار میگیرد؛ ولی فیکوس پالماتا و فیکوس پودوکاریکا بیشتر برای تلقیح انواع انجیر خوراکی کاشته میشوند.
انجیر یکی از میوههای شیرین و خوشطعمی است که به غیر از خاصیتهایی که دارد، به تنهایی برای خوردن جذاب و وسوسهبرانگیز است. با خوردن این میوه، بدون اینکه کالری چندانی مصرف کرده باشید، کامتان را شیرین کردهاید. انجیر یکی از مواد خوراکی است که باعث سوزاندن کالری میشود و میتواند فیبر کافی را وارد معده شما کند. یک انجیر ۳۷ کالری و یک گرم فیبر دارد و مانع از ورود قند به جریان خون میشود و گرسنگی شما را رفع میکند. انجیر را میتوان از میوههای چربی سوز به حساب آورد.