کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

مشاغل صنعت و صنایع ایران
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

تشخیص سالم

منتشره شده در دوشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۰

نقش پروتئینها به ویژه پروتین های حیوانی در تامین سلامت و رشد طبیعی اندامها و عملکرد سیستم ایمنی بسیار مهم می باشد. لیکن باید توجه داشت که بسیاری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام و نیز مسمومیت های حاد غذایی می توانند از طریق مصرف گوشت قرمز ، ماهی و مرغ به انسان سرایت نمایند.یکی از راههای تشخیص انواع گوشتهای سالم و بهداشتی توجه به برخی خصوصیات ظاهری آنها می باشد که در ادامه آمده است .

*گوشت قرمز

۱. رنگ گوشت باید به رنگ قرمز روشن بوده و نباید تیره باشد.

۲. تغییر رنگ قرمز به سبز، قهوه ای ، خاکستری و سیاهی دال بر فساد گوشت است.

۳. لایه لزج و چسبناک روی گوشت دال بر فساد گوشت است.

۴. سطح خارجی گوشت نباید مرطوب یا خیس باشد.

۵. هیچ گونه بوی غیر طبیعی ترشیدگی یا بوی تعفن یا بو دار نباید از آن به مشام برسد.

۶. وجود بوی غیر طبیعی در محل اتصال گوشت به استخوان نشانه فساد عمقی است.

۷. موارد خون مردگی ، قارچ زدگی و ذرات خارجی نباید در گوشت مشاهده شود.

۸. گوشت نباید بیش از حد سفت یا لزج یا نرم باشد.

۹. گوشت نباید خشک و چروکیده باشد.

۱۰. ارگانهای نظیر جگر نباید دچار تورم ، نرمی و قوام غیر طبیعی یا کیست یا رنگ غیر طبیعی و یا بوی غیر طبیعی باشد.

۱۱. گوشت نباید در خارج از مغازه آویزان شده و گوشت موجود در یخچال متناسب با ظرفیت یخچال باشد.

۱۲. گوشت مورد خرید باید ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی بوده و از کشتارگاههای مورد تایید دامپزشکی تهیه شود

۱۳. به هیچ وجه عنوان گوشت از قبیل چرخ شده نباشد و فقط با درخواست مشتری و در حضور مشتری چرخ گردد.

۱۴. گوشت بسته بندی شده با توجه به تاریخ مصرف مندرج بر روی آن قابل نگهداری و مصرف می باشد.

۱۵. گوشت منجمد باید عاری از هر گونه زواید و چربیهای اضافی باشد.

۱۶. فاقد آثار سوختگی ناشی از پروسه انجماد باشد.

۱۷. در داخل بسته بندی گوشت خونابه یا آب منجمد شده دیده نشود.

۱۸. گوشت منجمد باید در یخچالهای بابرودت ۱۸ در جه سانتی گراد زیر صفر تا زمان مصرف نگهداری گردد.

۱۹. نگهداری ، فروش و مصرف هرگونه ضمایم غیر خوراکی دامی ممنوع است. مانند پستان ، دنبلان ، غدد لنفاوی ….

* ویژگیهای گوشت مرغ سالم و بهداشتی

۱. گوشت مرغ باید سفتی و قوام طبیعی داشته باشد و ظاهر آن سلامت و تازگی را نشان دهد.

۲. در گوشت مرغ تازه ، رنگ عضلات پاها روشن مایل به قرمز و سینه ها روشن مایل به زرد بوده و پوست به طور یکنواخت روی بدن کشیدهو عاری از هرگونه پارگی یا تورم و خون مردگی ، تغییر رنگ و خراش باشد.

۳. گوشت مرغ باید عاری از قارچ زدگی و نباید هیچ گونه بوی غیر طبیعی مثل بوی ترشیدگی و یا تعفن از آن استشمام شود.

۴. مرغ کاملا پرکنی شده باشد و عاری از ذرات خارجی و پر باشد.

۵. لاشه مرغ در هنگام فروش باید عاری از امعاء و احشاء باشد و همچنین شکم نیز خالی باشد.

۶. نگهداری و عرضه گوشت مرغ تازه منحصرا باید در داخل یخچالهای ویترین دار و در دمای ۰تا ۲ درجه سانتیگراد صورت گیرد و نگهداری و عرضه گوشت مرغ منجمد منحصرا باید در داخل فریزر و در برودت ۱۸- درجه سانتی گراد صورت گیرد.

۷. بر روی بسته بندی مرغ باید مشخصات و نام کشتارگاه ، تاریخ مصرف نوشته شده باشد.

۸. آلایشهای خوراکی (دل ، جگر و سنگدان) پاک شده که به صورت باز و در شرایط غیر بهداشتی عرضه می گرددمی توانند موجب بیماریهای مختلف از جمله اسهال و مسمومیت گردند.لذا از آلایشهای بسته بندی شده که در یخچال نگهداری میشوند استفاده نمائید.
* طرز تشخیص ماهی تازه از ماهی فاسد

ماهی تازه :

مشاهده منظره ماهی با درخشندگی

بدن دارای صلابت نعشی و دارای قوام خاص

مقومت گوشسفت و سخت بوده و اثر انگشت روی آن باقی نمی ماند.

ترشحاتسطح خارجی مرطوب فاقد ترشح غیر طبیعی

فلسها محکم ، چسبیده به پوست ، درخشان و مرطوب

چشم درخشان ، شفاف ، و تمام حدقه را فرا گرفته و عنبیه زرد طلائی

سرپوش برونشهاچسبیده به حفره، مرطوب بدون لکه خارجی

برانشها صورتی یا قرمز ، مرطوب و درخشان با بوی طبیعی

شکم سفت با رنگ و جلای طبیعی

مقعد بسته و منقبض و فرو رفته

امعا و احشا از نظر رنگ ، قوام و بو کاملا طبیعی

ویژگی های تخم مرغ سالم و بهداشتی:

۱- نگهداری تخم مرغ در درجه حرارت بیش از ۱۵ درجه سانتی گراد مجاز نیست و باید در فصول گرم در سردخانه یا یخچال و دور از نور خورشید قرار گیرد.

۲- تخم مرغ تازه دارای اتاقک هوائی کوچک ، سفید غلیظ ، و زرده کاملا گرد و کروی در مرکز قرار دارد.

۳- تخم مرغ تازه چنانچه داخل آب نمک ۹ در هزار قرار گیرد باید زیر آب فرو رود.

۴- داخل تخم مرغ باید فاقد لکه خونی یا گوشتی باشد.

۵- پوسته باید بدون ترک و تمیز و عاری از کثافات باشد.

۶- یک تخم مرغ خوب و ممتاز باید دارای شکل بیضی و وزن بین ۵۵ تا ۶۰ گرم باشد.

۷- تخم مرغ باید فاقد هرگونه بوی نامطبوع و غیر طبیعی باشد.

مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *