برنج چیست
برنج چیست
از مهمترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. هماکنون «دهها هزار نوع برنج» در جهان وجود دارد، اما اینها در دو زیرگونه کلی جای میگیرند. دو زیرگونه اصلی شامل برنج «جاپونیکا» با نام علمی Oryza sativa japonica و برنج «ایندیکا» با نام علمی sativa indica میشوند.شواهد پیدایشی نشان میدهد که برنج در ۸۲۰۰–۱۳۵۰۰ سال پیش در دره رودخانه پرل چین سرچشمه گرفتهاست. پیشتر، اسناد باستانشناسی حدس میزدند که برنج در دره رودخانه یانگ تسه در چین اهلی شده باشد. برنج از آسیای شرقی، به مناطق جنوبی تر و آسیای جنوبی گسترش یافت. برنج توسط استعمارگران اروپایی از آسیای غربی به اروپا و آمریکا معرفی شد.
تولید و تجارت برنج
در سال ۲۰۱۶ تولید جهانی برنج برابر ۷۴۱ میلیون تن بودهاست که ۵۰٪ از این میزان متعلق به چین و هند میباشد.سایر تولیدکنندگان اصلی اندونزی، بنگلادش و ویتنام میباشند.
بسیاری از کشورهای تولیدکننده برنج به دلیل ضعف جادهها، فناوریهای ضعیف نگهداری، زنجیره عرضه ناکارآمد و ضعف کشاورز برای رساندن محصول به بازار و توزیع کنندههای جزئی، دچار ضرر و زیانهای فراوان و تلفات در محصول برداشت شده میشوند. در تحقیقی توسط بانک جهانی و فائو ادعا شدهاست بهطور متوسط هر ساله نزدیک به ۸٪ تا ۲۶٪ برنج تولید شده در کشورهای درحال توسعه به دلیل ضعف تأسیسات و مشکلات پس از برداشت از بین میرود. در بعضی گزارشها ادعا شده این عدد بیش از ۴۰٪ است.این ازدست دادن محصول نه تنها باعث کاهش امنیت غذایی جهانی میشود بلکه تحقیق اشاره میکند که این کشاورزان در کشورهای درحال توسعه مانند چین و هند و دیگر کشورها مبلغی به ارزش ۸۹ میلیارد دلار را به دلیل ضعف حمل و نقل و مشکلات پس از برداشت از دست میدهند که قابل پیشگیری است.