برنج قهوهای
برنج قهوهای
در جنوب شرقی آسیا بیشتر افراد از برنج های سبوس دار و یا به اصطلاح برنج های قهوه ای استفاده می کنند. این برنج ها نیز جزو دسته ی غلات به حساب می آیند. کربوهیدارت های برنج قهوه ای بیشتر و پیچیده تر از دیگرا غلات می باشد.
شما می توانید با مصرف یک وعده برنج قهوه ای، ریزمغذی های فراوانی از جمله فیبر، پروتئین، ویتامین های گروه B، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم و روی را به بدنتان برسانید…تولید این محصول در مقایسه با برنج سفید، با ضایعات کمتر و درآمدزایی بیشتری برای شالیکاران، همراه است. به همین دلیل هم در چند سال اخیر، کشورهایی مانند هند، تایلند و حتی فیلیپین، سعی کرده اند تولید و مصرف برنج قهوه ای را افزایش دهند. مدتی است این برنج وارد بازار ایران هم شده و طرفدارانی پیدا کرده. به همین خاطر سراغ دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس رفتیم تا پاسخ چند سوال رایج در مورد برنج قهوه ای را از ایشان بپرسیم.
۱ فنجان برنج قهوهای حاوی ۱۸۵ میلیگرم فسفر است (۶۲٪ از نیاز روزانهی بدن به فسفر)منیزیم موجود در برنج قهوهای برای سلامت قلب بسیار مفید است. و از آنجایی که به طور طبیعی بدون گلوتن است، میتواند برای افرادی که از مشکل عدم تحمل گلوتن رنج میبرند، مادهی خوراکی مناسبی باشد.
برنج قهوهای همچنین به دلیل تاثیر مثبتی که روی کاهش خطر ابتلا به دیابت دارد، شناختهشده است.
چگونه این مواد غذایی حاوی فسفر را در رژیم غذاییمان قرار بدهیم؟
برای آماده کردن بسیاری از رسپیهّا برنج سفید با برنج قهوهای جایگزین کنید.