کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

صنعت و صنایع
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

صنعت برق

منتشره شده در چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸

صنعت برق

صنعت برق
صنعت برق

برق یا نیروی کهربایی یا الکتریسیته (به یونانی: ήλεκτρον)، مجموعه‌ای از پدیده‌های طبیعیست که به حضور و جریان بار الکتریکی وابسته است. الکتریسیته آثار معروف متنوعی چون آذرخش، الکتریسیته ساکن، القای الکترومغناطیسی و جریان الکتریکی دارد. به علاوه، الکتریسیته امکان تولید و دریافت تابش‌های الکترومغناطیسی مانند موج‌های رادیویی را فراهم می‌آورد.

در الکتریسیته، بارهای الکتریکی میدان‌های الکترومغناطیسی را تولید می‌کنند و این میدان‌ها سایر بارها را تحت تأثیر قرار می‌دهند. الکتریسیته به چند دلیل مختلف فیزیکی اتفاق می‌افتد:

بار الکتریکی: خاصیت برخی ذرات زیراتمی که فعل و انفعالات الکترومغناطیسی آنان را مشخص می‌کند. مواد باردار، میدان الکترومغناطیسی تولید می‌کنند و همچنین تحت تأثیر سایر میدان‌ها قرار می‌گیرند.
میدان الکتریکی (الکترواستاتیک را ببینید): یک نوع ساده از میدان‌های الکترومغناطیسی است که به وسیله بار الکتریکی ساکن یا متحرک تولید می‌شود. در میدان الکتریکی، به بار الکتریکی، نیرو وارد می‌شود.
پتانسیل الکتریکی: توانایی میدان الکتریکی برای انجام کار بر روی یک بار الکتریکی که واحد آن ولت است.
جریان الکتریکی: حرکت یا جریان [ذرات باردار] که واحدش آمپر است.
آهنربای الکتریکی: بارهای متحرک یک میدان مغناطیسی تولید می‌کنند. جریان‌های الکتریکی میدان‌های مغناطیسی تولید می‌کنند و میدان‌های مغناطیسی متغیر جریان‌های الکتریکی تولید می‌کنند.

در مهندسی برق از الکتریسیته برای این منظورها استفاده می‌شود:

توان الکتریکی: استفاده از جریان الکتریکی برای تأمین انرژی وسایل برقی را گویند.
الکترونیک: در حالی که با مدارهای الکتریکی در ارتباط است، شامل اجزای فعال الکتریکی از جمله لامپ‌های خلأ، ترانزیستورها، دیودها و مدارهای مجتمع می‌باشد.

پدیده‌های الکتریکی از گذشته دور مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، اما پیشرفت در درک نظری تا قرن‌های هفدهم و هجدهم به آرامی اتفاق افتاد. حتی آن زمان نیز کاربرد الکتریسیته اندک بود، و این موضوع تا اواخر قرن نوزدهم و زمانی که مهندسان قادر به استفاده از برق در مناطق صنعتی و مسکونی شوند، ادامه یافت. پیشرفت سریع در تکنولوژی الکتریکی صنعت و جامعه را دگرگون ساخت. کاربرد گسترده الکتریسیته سبب شد که از آن در موارد کاربردی بدون محدودیت شامل حمل و نقل، گرمایش، روشنایی، مخابرات و محاسبات استفاده شود. اکنون الکتریسیته پایه‌های جامعه صنعتی مدرن را تشکیل می‌دهد.

برق صنعتی

برق صنعتی و حیطه آن تعریف های مختلفی دارد.اینکه برق صنعتی چیست و شامل چه موارد و کاربردهایی میشود میتواند خیلی گسترده باشد.

ولی سعی می کنیم در این مطلب تعریف مناسبی ازاین زمینه پرکاربرد داشته باشیم.در ساده ترین و روان ترین تعریف میتوانیم بگوییم برق صنعتی یعنی کاربرد برق در صنعت.اینکه انرژی الکتریکی در یک کارگاه یا کارخانه صنعتی به چه صورت استفاده یا کنترل می شود میتواند جزء تعریف برق صنعتی باشد.

اما موارد خاصی هم دراین تعریف وجود دارد که نادیده گرفته شده است.مثلا تکنیکها و روش هایی که برای کنترل و استفاده از برق در صنعت استفاده می شود،درساختمان های مسکونی، تجاری، بیمارستانهاو…هم کاربرد دارد.پس میتوانیم بگوییم برق صنعتی عبارت است از روشها و تکنیک هایی جهت کنترل و استفاده از برق در صنعت وساختمان.شاید در ذهن به این صورت تداعی شود که برق صنعتی یعنی شبکه سه فاز و قدرت و تجهیزات قدرت،مثل موتورهای سه فاز،ژنراتورها یا ترانسهای قدرت.

اما روشن کردن یک موتور تک فاز،از نوع ۲خازنه به کمک دو خط فازو نول،ویک کلید صفر و یک در یک بالابر مصالح ساختمانی هم جزء مباحث برق صنعتی است.یا روشن کردن تیرک های روشنایی در یک جاده برون شهری به کمک یک یا چند کنتاکتور هم جزء مباحث برق صنعتی است.برای اینکه دید بهتری در مورد برق صنعتی پیدا کنیم بگذارید کمی دراین موضوع ریزتر شویم.

 

برق صنعتی
برق صنعتی

برق صنعتی شامل موارد زیر می باشد:

_وقتی کلید الکتریکی از نوع سه فاز را به کمک یک کلید صفرو یک گردان روشن و خاموش می کنیم.

_وقتی یک موتور تک فاز را به کمک کلیدگردان خاموش و روشن میکنیم.

_وقتی یک پمپ آب کشاورزی ویا یک پمپ شناور سه فاز را به کمک کلیدی به نام ستاره مثلث روشن و راه اندازی میکنیم.

_وقتی یک کمپرسور را به کمک یک کنتاکتور روشن و خاموش میکنیم.

_وقتی به کمک یک رله هوشمند یک موتور را کنترل میکنیم.

_زمانی که موتور یک نوار نقاله را روشن میکنیم.

_زمانی که برق سه فاز ورودی یک کارگاه را به کمک چند کلید اتوماتیک بین تجهیزات مختلف کارگاه تقسیم میکنیم.

_زمانی که توان راکتیو یک کارگاه را به کمک چند عدد خازن کنترل و کاهش می دهیم.

_زمانی که مقدار جریان هر یک از فازهای یک کارگاه یا یک ساختمان مسکونی،تجاری را به کمک آمپرمتر دیجیتالی تابلویی برروی درب یک تابلو برق نمایش می دهیم.

_زمانی که روشنایی یک کارگاه رابه کمک یک کنتاکتور و دو شستی استارت و استاپ،خاموش و روشن میکنیم.

_وقتی که یک موتور سه فاز مربوط به راه اندازی نوار نقاله را به کمک دستگاهی بانام سافت استارت خیلی نرم و آرام راه اندازی میکنیم تا کمترین لرزشی در هنگام راه اندازی برروی نوار نقاله داشته باشیم.

_زمانی که میخواهیم دور یک موتور سه فاز رابه کمک دستگاهی بانام درایو الکتریکی کنترل کنیم.

_و صدها مورد دیگر که در این مطلب مجال گفتن تمامی آنها وجود ندارد.

تمامی این موارد یعنی همان حوزه برق صنعتی.

برق صنعتی
برق صنعتی
برچسب ها :
مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 × one =
Powered by MathCaptcha