کاربر مهمان، خوش آمدید.  ورود به پنل کاربریثبت نام

مشاغل صنعت و صنایع ایران

پورتال ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته

صنعت و صنایع
به پورتال تخصصی و حرفه ای ثبت و تبادل اطلاعات صنایع ایران و مشاغل وابسته خوش آمدید
شما هم به جامعه بزرگ صنعت و صنایع ایران بپیوندید...

بادام زمینی

منتشره شده در چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۸

بادام زمینی

بادام‌زمینی یا پسته‌شامی (همچنین بادام‌کوهی یا پسته زمینی)، نام بوته و میوه‌ای با نام علمی Arachis hypogaea است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی است و از آنجا به نقاط گوناگون دنیا برده شده‌است. بوتهٔ آن که بوته‌ای یک‌ساله است ۳۰ تا۵۰ سانتیمتر ارتفاع دارد. بادام زمینی بومیِ برزیل. آب و هوای گرم برای کِشت این گیاه مناسب است. بادام زمینی دارای ساقه‌ای راست است. برگ‌های آن مرکب از دو زوج برگچه است و گل‌های آن دو نوع متفاوت به رنگ زرد که پس از تلقیح، دمِ گل خم می‌شود و به سطح خاک می‌رسد و سپس کم‌کم در خاک فرورفته، میوه در داخل خاک پدید می‌آید.

ارزش غذایی

بادام زمینی،وانسیا،خام مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۲٬۳۸۵ کیلوژول (۵۷۰ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۲۱ g
قندها ۰٫۰ g
فیبر ۹ g
چربی ۴۸ g
چربی اشباع ۷ g
چربی تک‌اشباع‌نشده ۲۴ g
چربی چنداشباع‌نشده ۱۶ g
پروتئین ۲۵ g
تریپتوفان ۰٫۲۴۴۵ g
ترونین ۰٫۸۵۹ g
ایزولئوسین ۰٫۸۸۲ g
لئوسین ۱٫۶۲۷ g
لیسین ۰٫۹۰۱ g
متیونین ۰٫۳۰۸ g
سیستین ۰٫۳۲۲ g
پنیلالانین ۱٫۳۰۰ g
تیروزین ۱٫۰۲۰ g
والین ۱٫۰۵۲ g
آرژینین ۳٫۰۰۱ g
هیستیدین ۰٫۶۳۴ g
آلانین ۰٫۹۹۷ g
اسپارتیک اسید ۳٫۰۶۰ g
گلوتامیک اسید ۵٫۲۴۳ g
گلیسین ۱٫۵۱۲ g
پرولین ۱٫۱۰۷ g
سرین ۱٫۲۳۶ g
آب ۴٫۲۶ g
ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۶ میلی‌گرم (۴۶٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۳ میلی‌گرم (۲۰٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین) ۱۲٫۹ میلی‌گرم (۸۶٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۱٫۸ میلی‌گرم (۳۶٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۳ میلی‌گرم (۲۳٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۲۴۶ میکروگرم (۶۲٪)
ویتامین C ۰٫۰ میلی‌گرم (۰٪)
ویتامین E ۶٫۶ میلی‌گرم (۴۴٪)
کلسیم ۶۲ میلی‌گرم (۶٪)
آهن ۲ میلی‌گرم (۱۶٪)
منیزیم ۱۸۴ میلی‌گرم (۵۰٪)
منگنز ۲٫۰ میلی‌گرم (۱۰۰٪)
فسفر ۳۳۶ میلی‌گرم (۴۸٪)
پتاسیم ۳۳۲ میلی‌گرم (۷٪)
روی ۳٫۳ میلی‌گرم (۳۳٪)
Link to full USDA Database entry
درصدها نسبی‌اند

بادام زمینی منبعی است غنی از پروتئین، ولی از آنجا که دارای بعضی انواع آمینو اسیدهای ضروری مانند لیزین، سیستین و متیونین نیست توصیه می‌شود به همراه مواد غذایی مکمّل استفاده شود مثل بدنسازان یا ورزشکارانِ دیگر.

هر ۱۰۰ گرم بادام زمینی دارای موارد زیر است:

۵۶۷ کالری
۴۹ گرم چربی
۷۰۵ میلی‌گرم پتاسیم
۱۶ گرم کربوهیدرات
۲۶ گرم پروتئین

۱ فنجان بادام زمینی حاوی ۵۲۳ میلی‌گرم فسفر است (۵۲٪ از نیاز روزانه‌ی بدن به فسفر)این آجیل مقدار زیادی انرژی به بدن می‌رساند – که اساسا بدین معنا است که تعداد کمی از آن می‌تواند سطح انرژی شما را بالا نگه دارد. بادام زمینی همچنین سلامت قلب را بهبود می‌بخشد و به نظر می‌رسد که طول عمر را افزایش می‌دهد – و مهمتر از همه، به اندازه‌ی مغزهای دیگر گران نیست.

چگونه این ماده‌ی خوراکی را در رژیم غذایی‌مان قرار بدهیم؟

شما می‌توانید آن‌ها را آب پز و بعد میل کنید. اضافه کردن نمک باعث می‌شود آن‌ها خوشمزه‌تر شوند. روش دیگر برای استفاده از بادام زمینی این است که آن را خرد کنید و روی سالادتان بپاشید.

مشاغل صنعتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.