آرد گندم
آرد گندم
آرد گندم به عنوان یک بخش عمده از سبد غذایی ما و همچنین ماده اولیه صنایع مختلف محسوب می شود. در این مطلب به تشریح خط تولید آرد به روش والسی می پردازیم و اطلاعاتی در خصوص روش تولید آرد و آزمون های کنترل کیفیت آن در اختیار شما قرار می دهیم . امیدوارم این مطلب علاوه بر آنکه در تهیه طرح توجیهی و گزارش کار دانشجویی به کار شما عزیزان آید ، اطلاعات مفیدی در خصوص این صنعت به شما عزیزان منتقل نماید ، تا پایان همراه ایران صنعت باشید و ما را از نظراتتان بهره مند سازید.
آرد، نرمه و آسکرده یا نرمکوفته ٔ حبوباتی چون جو و گندم و برنج و نخود و باقلا است و یکی از اجزای مهم در پخت غذاها بهشمار مییاد. آرد مادهٔ پودر مانندی است که از دانهٔ غلات یا سایر مواد نشاستهای بدست میآید. بیشتر آرد را از آسیاب نمودن دانهٔ گندم میسازند؛ ولی از دانهٔ ذرت، گندم سیاه یا (چاودار)، جو، نخود و برنج هم آرد ساخته میشود.بنیاد آرد را نشاسته میسازد که خود، یکی از پیچیدهترین گونههای هیدرات کربن میباشد. هنگامی که این آرد را با آب مخلوط میکنیم، گونهای پروتئین پیچیده به نام گلوتن ساخته میشود. وجود گلوتن به خمیر ویژگی کشسانی میدهد و میتوان آن را به هر ریختی در آورد. همین ویژگی گلوتن، سبب میشود که گازهای فراور، درون خمیر بهجا بمانند و بودن این گازهاست که سبب تردی و حالت اسفنجی فراورده پایانی میگردد. این ویژگی آرد گندم در پخت نان و کیک بسیار برجستهاست.
انواع آرد گندم
- آرد سفید: بخش درونی گندم
- آرد کامل گندم: برگرفته از تمام بخشهای گندم
- آرد جوانه گندم: آردی از بخش نشاستهای و جوانه بدون سبوس