عکاسی هنری
عکاسی هنری
نوعی عکاسی است که هدف اصلی آن ابراز دیدگاههای خلاق و الهام هنری عکاس میباشد. عکاسی هنری از آن جهت از دیگر ردههای عکاسی متمایز است که برخلاف عکاسی خبری هدف آن ثبت تصاویر مربوط به اخبار نیست و نیازی به پایبندی به اصول اخلاقی خبرنگاری ندارد و نیز برخلاف عکاسی تبلیغاتی برای فعالیتهای اقتصادی یا فروش محصولات یا خدمات بکار نمیرود. شایان ذکر است که تعریف عکاسی هنری تا به امروز موضوع بحث و مناظرههای بسیاری در جوامع هنری دنیا است.عکاسی تا اوایل قرن بیستم میلادی در مجامع هنری غربی به عنوان هنر پذیرفته نشده بود. عکاسان پیشکسوتی مانند آلفرد استیگلتز، ادوارد ستایکن و ادوارد وستون سهم بسزایی در گسترش عکاسی به عنوان یک هنر داشتند.
تعریف
واژه عکاسی هنرهای زیبا در بین هنرمندان عکاس، معروف به عکاسی خلاقانه و هنری است. عکاسی که اشاره به دید خلاقانه هنرمند عکاس دارد. عکاسی خلاقانه در مقایسه با عکاسی خبری و اجتماعی، یک چیدمان، ترکیب بندی، انتخاب یک فضا با دیدی خاص و یک خلق هنرمندانه با ابزار عکاسی است.
مراحل عکاسی هنری
- داشتن دید هنرمندانه
هنرمند پیش از شروع کار، باید یک دید کلی و هنرمندانه دربارهی نتیجهی کار داشته باشد.
- داشتن یک ایده
تمامی مفهوم هنرهای زیبا در انتقال یک ایده، یک پیام یا یک احساس، خلاصه میشود. هنرمند باید پیامی برای منتقل کردن در آثارش داشته باشد. این ایده یا پیام میتواند چیز سادهای مانند یک کلمه باشد مثل ترک کردن یا یک عبارت کامل مانند کاوش دربارهی تاثیر ماه بر جذر و مد. این کلمه یا عبارت، یک نقطهی شروع برای کار است؛ مثل یک فرضیه.
- تکنیک
کاری که برای نمایش نگرش و ایدهی خود انجام میدهید باید از ثبات برخوردار باشد. تمامی کارها زمانی که در کنار هم قرار میگیرند باید شباهتهایی داشته باشند. اغلب هنرمندان، برای هر ایده، از یک مدیوم یکسان استفاده میکنند.
- مرحلهی خلق آثار
تمامی کارهای شما باید دارای قالبی باشند که ایده، سوژه و تکنیکهای شما را به نمایش بگذارد. چنانچه تصمیم داشته باشید تا آثارتان را در یک گالری به نمایش بگذارید، تمامی آنها باید ساختار یکنواختی داشته باشند.
- بیانیهی هنرمند (Artist Statement)
در نهایت شما به یک بیانیهی هنرمند نیاز خواهید داشت؛ یک توضیح کوتاه درباره ی اینکه آثار شما چه موضوعی دارند، چرا به خلق آنها پرداختهاید و از چه روشهایی برای نمایش ایدههایتان استفاده کردهاید. ممکن است زمانی که به یک گالری هنری میروید از دیدن آثار تعجب کنید و متوجه نشوید که دربارهی چه موضوعی هستند. در این مواقع، بهترین کار این است که به بیانیهی هنرمند نگاهی بیاندازید. این به شما کمک میکند که از اهداف هنرمند، ایدهها، تکنیکها و دلایل وی برای ارائهی این آثار، باخبر شوید.